MOT: Ruukin ryöstö

Julkaistu perjantaina 30.04.2010 0 168

Sijoittaja Kai Mäkelä (vas.) selvittää toimittaja Simo Sipolalle, miten huonossa kunnossa Ruukki Group on.

TV1 maanantaina 3.5. klo 20.00

Pörssiyhtiö Ruukki Group on joutunut yritysvaltaajien saaliiksi.

Yhtiön pääomistajaksi kaksi vuotta sitten tullut kroatialainen liikemies Danko Končar on liikekumppaneineen ottanut yrityksen haltuunsa.

Ruukki Groupista on kahdessa vuodessa kadonnut 300 miljoonaa euroa, ja yhtiön kassa on lähes tyhjä. Vuoden 2007 osakeannissa kerätyistä 340 miljoonasta eurosta on jäljellä vain muutama kymmenen miljoonaa.

”Siellä on kahdessa vuodessa käytetty 300 miljoonaa euroa osakeantirahoja hyviin tarkoituksiin. Samaan aikaan yhtiöön on tullut lisää velkaa parisataa miljoonaa. 500 miljoonaa euroa on kulunut ihan mukavasti”, toteaa KHT-tilintarkastaja Pauli Vahtera maanantaina esitettävässä MOT-ohjelmassa.

MOT selvittää, miten nuo 300 miljoonaa euroa ovat hävinneet. Ohjelma kertoo myös, miten Ruukki Groupin suurella rahalla hankkimat kaivokset ja metallisulatot ovat kannattaneet.

Ruukki Groupin aiempi suuromistaja, sijoittaja Kai Mäkelä arvioi, että yhtiö liioittelee kaivos- ja metallifirmojensa arvoa.

”Miten voi olla 148 miljoonan omaisuusmassa taseessa, joka tuottaa 30 miljoonaa tappiota? Eihän semmoista omaisuusmassaa voi millään olla”, Mäkelä tuhahtaa.

MOT selvitti lisäksi yhtiön pääomistajan Danko Končarin taustoja. Kroaattiliikemiehen menneisyydestä löytyi yllättäviä asioita, joista ei ole aiemmin kerrottu Suomessa.

Ohjelman toimittaa Simo Sipola.

 

MOT

 

Ohjelma on katsottavissa YLE Areenassa tv-lähetyksen jälkeen. Ohjelma uusitaan tiistaina 4.5. klo 14.00 ja perjantaina 7.5. klo 15.55.

 

Suosittele168 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä