MOT: Tantragurun kutsu

Julkaistu perjantaina 10.05.2013 2 41

Joogaliikeen epäillään sekaantuneen seksibisnekseen.

TV1 maanantaina 13.5. klo 20.00 - 20.30

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Romaniasta lähtöisin oleva joogakoulu MISA toimii lähes kahdessakymmenessä Euroopan maassa, myös Suomessa. Koululla on kymmeniätuhansia kannattajia, joista osalla on kuitenkin huonoja kokemuksia sen toiminnasta.

Koulun kulissien takana tapahtuukin asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa. Liike hankkii varoja pornoelokuvilla, striptease-palveluilla ja eroottisella tantrahieronnalla. Toiminnassa on kulttimaisia piirteitä.

 

”Uskonnollista vainoa”

Liikkeen perustaja ja guru on romanialainen Gregorian Bivolaru. Bivolarua syytetään kotimaassaan useista rikoksista kuten ihmiskaupasta ja alaikäiseen sekaantumisesta.

Misalaiset katsovat, että Bivolarua vainotaan hänen uskonnollisten ja poliittisten näkemystensä vuoksi. Bivolaru sai muutama vuosi sitten turvapaikan Ruotsista, josta häntä ei kuitenkaan tavoiteta.

Viime vuoden keväänä muutamat Euroopan parlamentin jäsenet allekirjoittivat vetoomuksen Bivolarun puolesta.

 

Ihmiskaupan uhri kertoo

MOT käsitteli kultin toimintaa lokakuussa 2009 lähetetyssä ohjelmassa. Kultin toiminta on vain voimistunut ja johtanut myös Suomessa poliisitutkintaan.

Suomen keskusrikospoliisi tutkii suomalaisten tyttöjen hyväksikäyttöä kultin tiloissa Pariisissa. Rikosnimike on ihmiskauppa. Yksi uhreista kertoi tarinansa MOT:lle.

Italian poliisi teki viime keväänä 25 kotietsintää MISAn italialaisen sisarkoulun tiloihin.

Ohjelman toimittaa Riikka Kaihovaara.

 

Muualla netissä

MOT

 

Suosittele41 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 13.05.2013

Kannattanee lukea vastine ohjelmaan jo ennen sen ensinäytöstä:
http://natha.fi/fi/jooga-fi/item/mot-ohjelman-joogajakson-taustatekijoita

maanantaina 13.05.2013

Organisoitu rikollisuus asuu joka puolella ja siellä missä on nuoria ihmisiä, on heitä hyväksikäyttäviä ihmisiä. He osaavat manipuloida ihmisiä luulemaan olevansa onnellisesti mukana jossain sellaisessa, missä haluavat, tämänhän näkee jo siitä, että näissä paikoissa siivotaan omat jäljet laittamalla ihmiset kirjoittamaan nöyryyttävä suostumus siitä, että on vapaaehtoisesti omasta halustaan mukana. Myös pedofiilit suostuttelevat uhrinsa. Tämä on sairasta ihmisten manipulointia ja tekijät pitäisi saada vastuuseen. Ihmiset, pitäkää huoli nuoristanne ennenkuin he joutuvat tällaisten käsiin. Jooga on hyvä harrastus, liikuntana, mutta on sairasta murentaa ihmisen psyyke tällaista henkisen kasvun auktoriteettia käyttäen. Hyvää journalismia, onneksi tyttö uskalsi ohjelmaan mukaan. Ilman tällaisia ohjelmia ei päästäisi rikollisuuden jäljille.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä