MOT: Vainottuina Suomessa

Julkaistu torstaina 03.05.2012 2 156

Ihmisoikeusaktivisti Oksana Tšelyševa uskoo, että Venäjän turvallisuusviranomaiset ovat seuranneet häntä myös Suomessa.

TV1 maanantaina 7.5. klo 20.00

Yle Areenassa 30 päivää

Vieraat valtiot vakoilevat Suomen maaperällä tänne turvaan tulleita toisinajattelijoitaan.

 

Valokuvaamista ja nettihäirintää

MOT:n haastattelema Falun Gong -harjoittaja kertoo, että Kiinan häirintä ulottui jopa hänen ystävyyssuhteensa katkaisuun Suomessa.

Oudosta valokuvaamisesta ja nettihäirinnästä kertoo myös MOT:n haastattelema venäläinen ihmisoikeusaktivisti Oksana Tselyseva. Hän syyttää tapahtumista suoraan Venäjän tiedustelupalvelun FSB:n värväämää väkeä.

Myös Suomessa asuvat tsetseeni- ja inguusipakolaiset kokevat, että heitä on ajoittain tarkkailtu.

Nimettömänä MOT:lle kerrotaan myös vakavammasta lähtömaassa asuviin sukulaisiin kohdistuvista uhista.

 

Ruotsissa kriminalisoitu

Suojelupoliisi ja kolme pakolaisjärjestöä vaativat Suomea kriminalisoimaan pakolaisvakoilun, kuten Ruotsissa on tehty jo vuosia sitten.

Supon mukaan kriminalisointi auttaisi nykyistä paremmin selvittämään ja estämään tietojenkeruuta täällä asuvista ulkomaalaisista.

Ohjelman toimittaa Kirsi Skön.

 

Muualla netissä:

MOT

 

Suosittele156 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

tiistaina 08.05.2012

Onko tuo esitetty tai väitetty vakoilu mikään ihme Suomen poliittisen järjestelmän ja valtiokoneiston rakenteen huomioiden. Äskettäin tuli radiosta ohjelma, minkä kuulin vahingossa, jossa kerrottiin miten CIA on rahoittanut SDP:n toimintaa siinä missä Neuvostoliitto kommunistien. Tällä muotoa poliittinen päätöksentekokoneisto on johdettu talutusnaruun ja poliittisten sopimusten nojalla SUPO tuskin vaivautuu selvittämään kuka vakoilee Suomessa ja ketä. Esimerkiksi MI on tehnyt SUPOlle laajan turvallisuusselvityksen millä perusteela voidaan olettaa heidän olevan mitä parhaimmat kaveruksen (lain rikkomisessa) ja tällä perusteella esimerkiksi Britanian turvallisuuspalvelun edustaja saisi tarkkailla Suomessa ketä haluaisi. Ja onhan se vaarallista työtä pienen valtion turvallisuuspoliisille yrittää estää muiden valtioiden edustajia vakoilemasta; vain pahimpiin ja räikeimpiin tapauksiin puututaan ja tällöin on kyse poliittisesta vaikuttamisesta johon ei yksittäisten ihmisten valta yllä. Mielenkiinoiseksi asian esim. SDP:n ja CIA:n rahoituksen osalta tekee silloisen sukupolven edustajat, joihin voidaan katsoa kuuluvan myös Presidenttien Halonen (SDP), Ahtisaari (SDP) ja Koivisto (SDP). Mikäli em. presidentit olisivat nauttineet CIA:n rahoitusta, niin varmasti ihmisoikeustapauksista sopiminen ulkomaisten ja kotimaisten tapausten osalta olisi hyvin luontevaa ja helppoa Venäjän ja USA:n kanssa. Näin ihmisoikeusrikkomuksia ei sitten enää ole olemassa ja elämä voi jatkua normaalisti. Koska SUPOn johdossa on lakimies, niin en näe mitään syytä miksi SUPO edes vaivautuisi selvittämään asiotia muutoin kuin poliisin kautta hankaloittamalla asiasta kertovien ulkomaalaisten tai suomalaisten elämää. Poliittiset kytkökset ja suojelupoliisin historian huomoiden ei ole riippumattoman siviilitutkijan osoittamaan näyttöä etteikö SUPO olisi syyllinen joidenkin asioiden sopimiseen Suomessa ohitse lain sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Tämän vuoksi emk. tapauksia tulisi saattaa tutkintaan poliittisesti riippumattoman määräajaksi virkaan asetettavan tuomaritutkijan toimesta, joka ei ole edesvastuussa polisille, syyttäjälle saati ali- ja hovioikeudelle. Luonnollisesti emk. virka kuuluu armeijan koneiston alaisuuteen mutta ei armeijan virkakoneiston osaksi, vaan työn kuvan luonteen vuoksi armeijan tulisi olla em. viranhaaltijan yhteistyökumppani ja työrukkanen. Olen jo kertaalleen esittänyt politiikkaradiossa tulevan kansalaisaloitteeni hyväksymistä ja sen puolesta äänestämistä. Nyt Suomen koneistoon ovat pesiytyneet rahaviroissa loisivat virkamiehet jotka eivät noudata lain kirjainta eivät tee viravelvollisuuttaan.
Onko kukaan esimerkiksi tutkinut CIA:n tai Neuvostoliiton kommunistipuolueen rahoittamisen seurauksia ja sen poliittisia vaikutuksia? Pahimmillaan esimerksi Ahtisaaren ja kumppaneiden sukupolvesta olisi CIA tai KGB voinut värvätä vakoojia, jotka toimisivat esimerkiksi sopijoina IRA:n kaltaisissa konflikteissa tai he voisivat rekrytoidan oman maansa yrtysten palvelukseen 'jo sisäänajettua henkilöstöä'. Tässä yhteydessä asiasta ei tietysti ole esittää mitään muuta kuin tämä villi skenaario, mutta esimerkiksi Alpo Rusin tapaus antaa syytä pohtia poliittisen rahoituksen liittymäkohtia päätöksentekomekanismiin ja sen kytkentöjä ihmisoikeuksiin. - Rusi sentään voitti taistelunsa.
Ja miten asiaan pitäisi suhtautua kun alan kirjallisuutta, tutkimuksia ja elämänkertoja lukeneena ovat ainakin Venäjän agentit kertoilleet hyvin leveästi kenen tappotoimeksiantoja mukanaan kuljeksivat ja millä tavalla milloinkin tietoja oman ja vieraan vallan edustajista keräilevät. Suomi on luvattu tiedustelun maa ja onhan meiltä valmistunut se NOKIAn tiedusteluohjelmistokin matkapuhelinkeskuksiin.
Omakin juttuni on ollut levällää jo 15 vuotta ja olen kyllä saanut osakseni niin luvatonta kotiin kohdistunutta kuuntelua kuin salakatseluakin poliisin toimesta muut poliisin ja virkalakimiesten likaiset temput mukaan lukien. On se vain niin sääli kun jaksaavat kerätä vihollisia itselleen eivätkä ymmärrä matkaavan kohti hidasta kuolemaa. Itse olisin rampa, puolihullu ja köyhä ellei internet olisi pelastanut minua suomen virkamiehiltä, poliitikoilta, poliisilta ja oikeuslaitokselta. Ja näyttöäkin on virkamiesten rikoksista mutta eivät halua tutkia edes asianajajien pyynnöstä juttuja. Onneksi muu maailma päättää Suomen ja Suomessa olevien pakolaisten kohtalosta.
Opin myös sen, ettei pidä luottaa Suomalaisten toimittajien ammattitaitoon tai sivistykseen.
Ainakin yksi asia on varma: Suomi pyrkii lakaisemaan omat ihmisoikeusrikkomuksensa ja rikoksensa maton alle kieltämällä maassa minkään asian olevan vialla ja pyrkivät kiillottamaan omaa kilpeänsä kiinnittämällä huomion maassa asuvien emigranttien ongelmiin ulkoisen uhan osalta (mikä sinänsä on hieno asia mutta ei ratkaisen ydinongelmaa).

Åke Tyvi
insinööri
DTI-opiskelija, Turun yliopisto
www.curatores.info

tiistaina 14.05.2013

kyllä olen kokenut samaa,heti kun aloin aktiivisesti ajamaan oikeuksiani.se oli "ehkä ja mahdollisesti vaarallista itselle tai muille" valtion mielestä nyt on asia tasoittunut yritän rauhoittua.ihmiset ei kestä totuutta.monesti

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä