TV1 juhlii itsenäisyyspäivää

Julkaistu maanantaina 02.12.2013 8 13

Juontajat Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen välittävät tunnelmia itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolta Tampere-talolta. Muotia kommentoi toimittaja Jaakko Selin.

TV1 perjantaina 6.12.2013 klo 11.40 - 01.20

Itsenäisyyspäivä 6.12. on yksi vuoden tärkeimmistä televisiopäivistä. TV1 pitää tänäkin vuonna kiinni kaikista juhlapäivän perinteistä.

TV1 viettää itsenäisyyspäivää tänä vuonna Tampereella, josta myös kanavan ohjelmakuulutukset tulevat suorina. Studioemäntänä 6.12. toimii Anna-Liisa Tilus. Kello 11.40 studiovieraina ovat Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja illan juhlavastaanoton konsertin kapellimestari Santtu-Matias Rouvali.

 

Katsojien itsenäisyys-kuvia ruutuun!

Juhlakuulutuksissa studiossa nähdään ajankohtaisia vieraita, katsotaan katsojien lähettämiä itsenäisyyspäivä-aiheisia kuvia eri puolilta Suomea ja kuvia vanhasta Tampereesta.

Katsojat voivat lähettää kuvia itsenäisyyspäivästä ja siitä, mitä itsenäisyys merkitsee, osoitteeseen itsenaisyys@yle.fi

Kuvia nähdään ruudussa itsenäisyyspäivän illan aikana.

 

 

Iltapäivällä taitoluistelua ja ampumahiihtoa

TV1:n itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat klo 11.55 jumalanpalveluksella.

Kello 13.00 Tampereen studiosta otetaan ääniyhteys Pasilaan, missä urheilutoimittaja Jere Nurminen valmistautuu Japanin Fukuokassa kilpailtavaan taitoluistelun GP-kisaselostukseen.

Kello 14.20 ohjelmassa on Ampumahiihdon Maailmancupin osakilpailu Itävallan Hochfilzenissä.
Sitä edeltävässä kuulutuksessa olemme jälleen ääniyhteydessä selostamoon Pertti Tapolaan ja asiantuntijakommentaattori Jarmo Punkkiseen.

 

 

Kooste itsenäisyyspäivän paraatista

Kello 15.40 nähdään kooste Itsenäisyyspäivän paraatista, joka järjestettiin aiemmin päivällä Mikkelissä. Kuuluttajan studiovieraana silloin on paraatilähetyksen selostaja, reservin upseeri Mirva Brola.

 

 

Juhlatunnelma kohoaa!

Kello 17.10 valmistaudutaan jo 17.15 alkavaan juhlavastaanottoon.

Mediapoliksen kuulutusstudiosta otetaan kuvayhteys jo juhlavastaanoton jatkopaikkaan, legendaariseen Tammer-hotelliin.

Jatkolähetystä Tammerissa juontavat Salla Paajanen ja Jaakko Loikkanen, heidän lisäkseen kuuluttajan haastateltavana klo 17.10 on jatkoille pedattavan Siskonpedin näyttelijä, koomikko Krisse Salminen.

 

 

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto

Kello 17.15 alkaa tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Tampere-talolta suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Lähetys jatkuu klo 18.30 saakka, jonka jälkeen on viiden minuutin uutiset. Lähetys palaa Tampere-talolle klo 18.35 - 20.30. Lähetys jatkuu klo 20.40 - 21.30.

Lähetyksessä nähdään vieraiden saapuminen, kättelyt, juhlakonsertti sekä runsaasti kutsuttujen haastatteluja ja tunnelmia.

Lähetyksen selostavat Piia Pasanen, Jussi-Pekka Rantanen ja Ari Hakahuhta. Muotiasiantuntijana toimii Jaakko Selin. Toimittajina ovat Sari Huovinen, Jari Korkki ja Markus Liimatainen.

Juhlan ohjelmaan tänä vuonna kuuluva konsertti tähtinään mm. Vesa-Matti Loiri alkaa noin klo 19.30.

Twitterissä viserrellään #linnanjuhlat

Jos haluat yhdistää #linnanjuhlat -twiitit televisiokuvaan, niin laita päälle Teksti-tv ja sivu 398. Palvelu käytössä 6.12. klo 17.10-22.30.

 

 

Itsenäisyyspäivän jatkot

Kello 21.30 alkaen tavataan hotelli Tammerin jatkoilla vuoden kiinnostavimpia ihmisiä, musiikkia ja viihdettä kuplivissa tunnelmissa. Suoran lähetyksen juontavat Jaakko Loikkanen ja Salla Paajanen (kuvassa).

Estradilla ovat Elastinen, Juha Tapio ja Suvi Teräsniska. Heitä säestää kapellimestari Kalle Torniaisen johtama houseband, jonka riveissä soittavat Osmo Ikonen, Ako Kiiski, Mikko Kosonen ja Lenni-Kalle Taipale.

Jatkoja voi seurata suorana myös Yle Areenassa. Twitterissä ollaan #ylejatkot

 

 

Tuntematon sotilas päättää illan

Kello 22.30 itsenäisyyspäivän päätteeksi nähdään perinteinen elokuva, Edvin Laineen Tuntematon sotilas. Vuonna 1955 valmistunut elokuva perustuu Väinö Linnan samannimiseen romaaniin. Klassikkoelokuva kertoo konekiväärikomppanian vaiheista jatkosodassa.

 

Suosittele13 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 03.12.2013

Ihanan tyylikästä väkeä! Nostaa juhlamieltä!

perjantaina 06.12.2013

Parhaat puvut on upeat Duudsonien asut!!!

Pukusuunnittelijana hämmästyin vitsipoikien tyylikkyyttä hyvällä idealla.
UPEAA!!

perjantaina 06.12.2013

Miten hieno juhla. Upealla tavalla kuvattu Suomen historiaa, kansaa, luontoa HIENO visuaalinen toteutus. Kyllä oli aika uudistaa juhla. Tällä juhlalla on tultu tähän aikaan: tämä näyttää maailmalle rakennustaitoamme ja näin voimme esitellä lahjakkaita taiteilijoitamme, sävellyksiä jne.
Uudistus onnistui mahtavasti! Kiitos suunnitteloijoiden ja toteuttajien.

perjantaina 06.12.2013

Miksi yle haasteli tuomoista v... sivaria , joka ei ymmärrä veteraaneja. Eikä näköjään arvosta muutenkaan itsenäisyyden puolesta kuolleita. Nimeä en muista, muta joku 18 v..........v... pelle

perjantaina 06.12.2013

Kiitos.

Toivottavasti Tuntemattoman Sotilaan pystyy katsomaan myös suomen ulkopuolella.
Olen yrittänyt etsiä Youtubesta koko pitkää versiota mutta kun ei löydy.

perjantaina 06.12.2013

Kiitos itsenäisyysjuhlan upeasta ja informatiivisesta juonnosta Jussi-Pekka Rantaselle ja Piia Pasaselle. Oli hieno seurata lähetystä, kun juontajat tiesivät vieraiden nimet ja ammatit. He juonsivat rauhallisesti ja arvokkaasti, mikä juhlisti tunnelmaa myös kotiolohuoneessa.

Jos joku asia ärsytti, se oli muotikommentit vaatteista, kankaiden alkuperästä ja vetoketjujen paikoista, joita kolmas juontaja heitti hyvän selostuksen päälle ja sekaan. Sitä ei olisi tarvittu ollenkaan. Pidetään catwalkit erikseen - ei itsenäisyysjuhlassa.

Myös musiikkiesitykset ja runot ansaitsevat hurraan!
Kiitos!

perjantaina 06.12.2013

Kiitos hyvistä juhlista. Tänä vuonna kaikki meni aivan nappiin! Rennot ja osin liikuttavatkin juhlat.

lauantaina 07.12.2013

Hienot juhlat. Mielestäni kiintoisin puku oli Minna Parikalla. Juhlien jatkojen jokainen artisti oli minulle ennestään tuttu musiikkimaailmasta.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä