Vaalien välissä: Pohjolan uhkakuvat

Julkaistu maanantaina 10.03.2014 7 6

Erikoisohjelmassa keskustellaan muun muassa Pohjolan sotilaallisesta tasapainosta.

TV1 keskiviikkona 12.3.2014 klo 21.05 - 23.05, uusinta torstaina 13.3. klo 11.05

Yle Areenassa 30 päivää

Maailma muuttuu – mikä uhkaa Pohjolaa? Kuka liittoutuu, kenen kanssa?

Vaalien välissä -erikoisohjelma paneutuu turvallisuuspolitiikkaan. Ohjelmassa keskustellaan uhkakuvista ja sotilaallisesta tasapainosta, asevoimien teknologisesta kehityksestä ja asevelvollisuuden kohtalosta sekä kriisinhallinta- ja rauhanturvatehtävistä.

Minkälaisia ovat taloudellisen kriisin tai ympäristökysymysten aiheuttamat uudet uhkakuvat?

 

Pohjoismaiden ulkoministerit koolla

Turvallisuuspolitiikasta ohjelmassa keskustelevat Suomen puolustusministeri Carl Haglund, Ruotsin puolustusministeri Karin Enström ja Norjan puolustusministeri Ine Eriksen Søreide.

Ohjelmassa haastatellaan myös Viron puolustusministeriön alivaltiosihteeri Sven Sakkovia ja apulaisjohtaja Tamara Guzenkovaa RISIstä (The Russian institute for Strategic studies).

 

Kansanedustajat suorassa lähetyksessä

Suorassa lähetyksessä ovat vieraina ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan erikoistuneet kansanedustajat Ilkka Kanerva (kok), Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Jussi Niinistö (ps.), Seppo Kääriäinen (kesk.), Anni Sinnemäki (vihr.), Annika Lapintie (vas.), Stefan Wallin (r.) ja Sari Palm (kd.).

Ohjelman juontavat toimittajat Krista Taubert ja Matti Virtanen.

 

Suosittele6 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 12.03.2014

Naton haitat: 1 Venäjä kokee uhaksi. 2 Jos mikä tahansa NATOn jäsen joutuu konfliktiin Venäjän kanssa, ajautuu Suomi sotaan ja on tärkeän Pietarin uhkana välittömän massiivisen ensi-iskun kohde. 3 Rauhantahtoiset suomalaiset joutuvat käymään muiden suurvaltojen sotia ympäri maailmaa.

Naton hyödyt: niitä ei ole. Jos Suomi joutuu sotaan Venäjän kanssa, on kyseessä maailmanlaajuinen konflikti, jossa muilla Nato-mailla ei ole mitään rersursseja tai uskallusta lähettää apua kaukaiseen Suomeen, jonka ilmatilaa ja meriä Venäjä hallitsee.

keskiviikkona 12.03.2014

Edustajilla taas viisauksia tyypilliseen tapaan. Osaavat sanoa mitä viime viikkoina Krimin asiassa on tapahtunut, että tilanne on vakava ja neuvotella pitäisi.
Tämä kaikkihan me ymmärretään jo muutenkin.
Toimittajat esittää kysymyksiä mutta kuten tavallista, mikä vaan liirumlaarum käy vastaukseksi.

keskiviikkona 12.03.2014

Krimin alue pitäisi demilitarisoida, Ahvenanmaan lailla.

keskiviikkona 12.03.2014

Jos/kun Venäjä liittää Krimin itseensä, miten Ukrainan Asovanmeren-satamien, kuten Mariupolin liikenne Venäjän hallitseman Kertšinsalmen kautta onnistuu?

Kun Venäjä ilmoitti nostavansa Ukrainalle myytävän maakaasun hintaa, vapautuuko Ukraina - ainakin kansainvälisoikeudellisesti - Krimillä sijaitsevan Sevastopolin venäläisestä sotilastukikohdasta alkuperäisesti jo 2017 eikä vasta 2042?

keskiviikkona 12.03.2014

Jos millään voisitte Matti Virtasen laittaa vaikka eläkkeelle - aivan sairaaaaaaaaaaaaaaaaan omahyväinen tyyppi.

keskiviikkona 12.03.2014

Noissa kansanedustajien kommenteissa paistoi selvästi se, että olivat olevinaan samaa mieltä kuin heidän potentionaaliset äänestäjänsä. Erityisesti Lapintieltä täysi pohjanoteeraus ja eikä Kääriäinenkään jäänyt siitä kauaksi.

torstaina 13.03.2014

Jos kysytään että mitä mieltä olet talouspakotteista, eikä edustajalla ole aikomustakaan vastata siihen kysymykseen sanallakaan, kuten Sinnemäki teki, niin miksi täytyy pitäänkahden minuutin luento siitä mitä Ukrainassa tapahtuu kun kaikki tietävät sen mutenkin. Sanoisi reilusti että "en sano, " tai "en tiedä" niin säästyisi ohjelma aikaa. Opetelkaa toimittajat lopettamaan tyhjän selittäjien tarinat kesken lauseen. Kyllä poliitikolta tekstiä tulee vaikka koko ilta jos sen antaa vaan puhua.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä