Yle Uutisluokan päivä: Asialla nuoret uutistoimittajat

Julkaistu maanantaina 28.04.2014 0 3

Kalle Visuri kuvaa, Liibaan Dable haastattelee ja Milana Novokmet haastateltavana.

Nuorten tekemät uutiset näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla ja verkossa 29.4.2014, jolloin vietetään ensimmäistä Yle Uutisluokan päivää. Nuoret ympäri Suomen ovat harjoitelleet kevään ajan kouluissa uutisten tekemistä ja mediataitoja yhdessä Ylen uutiskummien ja Mediabussin kouluttajien kanssa.

Yle Uutisluokan päivänä nuorten tekemiä juttuja ja haastatteluja kuullaan heti aamusta lähtien Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmissa sekä verkkosivuilla.

 

Uutisluokalla jo 1400 oppilasta

Ensimmäistä kertaa toteutettavaan hankkeeseen on lähtenyt mukaan jo lähes 1400 oppilasta 60 eri koulusta. Mukana on suomen-, ruotsin-, saamen-, englannin- ja venäjänkielisiä kouluja. Ylen apu peruskoululaisten mediakasvatustyössä on otettu vastaan innostuneesti.

”Uutisluokka-hanke näkyy jo nyt oppilaiden asenteissa. Tunneilla huomaa, että nuoret ovat nyt selvästi kiinnostuneempia ajankohtaisista asioista”, sanoo Itä-Suomen koulun äidinkielen opettaja Päivi Karttunen Joensuusta.

 

Nuoret tekevät uutisia omista aiheistaan

Uutisluokkalaiset ovat kevään kuluessa tehneet verkkouutisia ja uutisvideoita. Ylen toimittajat ovat opastaneet nuoria uutisaiheiden löytämisessä ja käsikirjoittamisessa.

”Erilaisten juttujen tai videoiden lähteitä ja taustoja ei useinkaan tunnisteta. Yle Uutisluokan tarkoituksena onkin saada koululaiset pohtimaan, miten luotettavat uutiset syntyvät”, toteaa Uutisluokan tuottaja Hanna Visala.

”Nyt kun tietää, miten uutisia tehdään, niin taatusti katson niitä erilaisesta näkökulmasta. Tämä on ollut tosi kivaa”, sanoo kahdeksasluokkalainen Eveliina Taimela Kotkan Helilän koulusta.

 

Ministeri Krista Kiuru uutisluokkalaisten tentattavana

Nuoret vierailevat Ylen Aamu-tv:ssä, jossa he haastattelevat opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurua. Uutisluokkalaiset pääsevät ääneen myös illan tv-uutisissa sekä aluetoimitusten lähetyksissä.

 

Lue myös:

Yle Uutisluokka

 

Suosittele3 Suosittelee
Asiasanat:

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä