Ylen aamu-tv: Hyvä Joulumieli -keräys alkaa

Julkaistu torstaina 21.11.2013 0 4

Toimittaja Heta-Leena Sierilä osallistuu joulukeräyksen avajaisiin Helsingin rautatieasemalla.

TV1 perjantaina 22.11.2013 klo 6.25 - 9.30

Yle Areenassa 30 päivää

Ylen aamu-tv on mukana Hyvä Joulumieli -keräyksen kampanja-avauksessa perjantaiaamuna Helsingin rautatieasemalla. Asemalla esiintyy joulumieliartisti Laura Närhi. Aamuvilinässä on mukana myös toimittaja Heta-Leena Sierilä.

Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy tänä vuonna 22.11. ja päättyy jouluaattona. Keräys auttaa kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä.

 

Lapsiperheiden köyhyys yleistynyt

Keräys muistuttaa, että lapsiperheiden köyhyys Suomessa on ajankohtainen ongelma, joka koskee joka kymmenettä lasta. Keräyksen tavoitteena on kerätä 1 400 000 euroa ja jakaa 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja 20 000 vähävaraiselle lapsiperheelle.

Suomessa on 120 000 lasta, jotka elävät kaikkein pienituloisimpiin kuuluvissa kotitalouksissa. Lapsiperheiden köyhyys on viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana yleistynyt.

Eniten toimeentulo-ongelmia on yksinhuoltajaperheillä, mutta myös pienten lasten perheiden ja monilapsisten perheiden taloudellinen tilanne on muita useammin heikko.

Vähävaraisilla perheillä on vaikeuksia tavanomaisten menojen kattamisessa, mikä tarkoittaa, että perheissä tingitään paitsi vaate- ja harrastusmenoista, myös ruokatarvikkeista.

 

Lahjakortti ruokatarvikkeisiin

Lahjakortin saavat lapsiperheet valitaan järjestäjien yhdessä sopimien kriteerien pohjalta. Perusteita ovat esimerkiksi yksinhuoltajuus, työttömyys, sairaus ja muista syistä johtuvat toimeentulovaikeudet. Lahjakortti on lahja, jolla halutaan ilahduttaa avun tarpeessa olevaa perhettä. Sitä ei voi hakea.

Lahjakortti on tarkoitettu yksinomaan ruokatarvikkeisiin. Tänä vuonna lahjakortilla voi ostaa ruokatarvikkeita kaikista K-ruokakaupoista, Lidl-myymälöistä sekä S-ryhmän ruokakaupoista.

Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Keräys järjestetään jo 17. kerran.

Ylen aamu-tv kertoo keräyksestä lähetyksissään päivittäin 21.12. asti. Keräystulos julkistetaan jouluaattona.

 

Muualla verkossa

Hyvä Joulumieli -keräys

Ylen aamu-tv

 

Suosittele4 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä