Aamusydämellä: Mieskaverina nuorelle

Julkaistu keskiviikkona 07.11.2012 0 67

Jarmo Eklund (vas.) on ollut Joni Stobbsin mieskaverina jo yli kymmenen vuoden ajan. Miehiä jututtaa toimittaja Hilla Blomberg.

TV1 sunnuntaina 11.11. klo 9.05 - 9.40

Yle Areenassa vuoden ajan.

Poika, jolla ei ole isää läsnä jokapäiväisessä elämässään, voi saada miehen mallia ja harrastuskaverin Pienperheyhdistyksen mieskaveritoiminnan kautta.

Jarmo Eklund ryhtyi viisivuotiaan Joni Stobbsin mieskaveriksi, kun hän halusi kurkata pienen pojan elämään.

Kaveruutta on kestänyt jo 15 vuotta ja Jonista on kasvanut parikymppinen nuori mies. Edelleen Jarmo ja Joni tapaavat noin kerran viikossa. Yleensä he harrastavat urheilua yhdessä ja käyvät lisäksi syömässä ja juttelemassa pojille ja miehille tärkeistä asioista.

 

Ei apulainen, ei rahoittaja

Joni Stobbsin äidille ja isälle tuli ero, kun poika oli parivuotias. Joni muutti äitinsä kanssa Suomeen ja isä jäi Englantiin. Jonin äiti sai tietää Pienperheyhdistyksen toiminnasta pääkaupunkiseudulla ja haki sieltä mieskaveria Jonille. Isäänsä Joni piti vuosien mittaan yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse ja tapasi hänet noin kerran vuodessa, yleensä kesällä, Englannissa.

Jarmo Eklund luki mieskaveritoiminnasta kertovan lehtijutun ja idea jäi muhimaan mieleen parivuotisen ulkomaille suuntautuneen työkomennuksen ajaksi. Suomeen palattuaan Jarmo kävi muutaman illan koulutuksen tehtävään ja lisäksi Jarmon rikosrekisteri tarkistettiin. Ryhmässä täsmennettiin myös, ettei mieskaveri ole harrastuksiin kuljettava apulainen tai lompakkoaan availeva rahoittaja.

 

Toisenlainen näkökulma

Jarmolle ja Jonin äidille syntyi heti yhteisymmärrys siitä, millaista tukea ja tekemistä Joni voisi kaivata elämäänsä.

Jarmo ei ole puuttunut Jonin kasvatukseen, mutta on halunnut tarjota eteen tuleviin tilanteisiin ehkä toisenlaisen näkökulman. Näitä näkökulmia ja luottamuksellisia keskusteluita Joni arvostaa paljon edelleen.

Ohjelman toimittaa Hilla Blomberg.

 

Muualla netissä:

Aamusydämellä

 

Suosittele67 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä