Akuutti: Hyvää joulumieltä!

Julkaistu torstaina 12.12.2013 0 3

Akuutin joululähetyksessä seurataan hyvän mielen lahjapaketin matkaa.

TV1 keskiviikkona 18.12.2013 klo 20.00 - 20.30, uusinta torstaina 19.12. klo 9.30 ja lauantaina 21.12. klo 14.30

Yle Areenassa 30 päivää

Akuutissa etsitään hyvää mieltä ja paketoidaan pehmeitä paketteja. Pienikin lahja on suuri silloin, kun se menee sitä oikeasti tarvitsevalle lapselle todelliseen tarpeeseen.

Oulussa on jo pari vuotta kerätty joululahjoja vähävaraisten perheitten lapsille. Ompelukerhossa ommellaan vaatteita ja perheet lahjoittavat vähälle käytölle jääneitä leluja sekä urheiluvälineitä Hope-yhdistykselle.

Lasten lahjatoiveet poimitaan korvatunturille menevistä kirjeistä, ja vapaaehtoisvoimin toimiva Hope toimittaa lahjat lopulta oikeisiin osoitteisiin. Akuutti pääsee seuraamaan yhden paketin matkaa alusta alkaen.

 

Kerrostalossa voi syödä yhdessä

Joulu on yhdessäolon aikaa, mutta mukava seura kelpaisi kyllä muutenkin. Helsinkiläisessä kerrostalossa yhteisöllisyys on arvossaan, sillä talon asukkaat ovat kokoontuneet jo kymmenen vuoden ajan kerran kuussa yhteiselle aterialle.

Akuutti vierailee taloyhtiön joulukuun tapaamisessa. Kokkausvuorossa on Unto Tovi ja padassa porisee joulupuuro. Onko jouluna lupa herkutella?

 

Kun mieli tekee suolaista ja makeaa

Mieliala vaikuttaa suuresti siihen, mitä suuhun laitamme. Toisinaan tekee mieli makeaa ja sen perään heti suolaista. Joskus on taas pakko saada oikein rasvaista ruokaa.

Mielialalle haitallisia ruoka-aineita näyttäisivät olevan sokeripitoiset tuotteet ja sekä valmisruoat. Hyvää mieltä edistää parhaiten kupillinen kahvia ja palanen lempisuklaata.

 

Nerokkaita keksintöjä!

Omalääkärin vastaanotolla ollaan nerokkaitten keksintöjen äärellä. Akuutin katsojat ovat lähettäneet syksyn aikana vinkkejä erilaisista omatekoisista apuvälineistä, jotka tuovat helpotusta arjen askareisiin.

Joulun alla toimittaja Mikko Penttilä lähtee selvittämään, miten toimii esimerkiksi suksesta tehty taakkateline. Yhdessä omalääkäri Risto Laitilan kanssa he tuunaavat myös kyynärsauvoista entistä toimivammat apuvälineet.

Tuotanto: Yle Asia Oulu. 

Ohjelmaan on saatavilla suomenkielinen tekstitys. Akuutti jää tauolle ja palaa ruutuun seuraavan kerran keskiviikkona 22.1.2014.

 

Muualla verkossa

Akuutti

 

Suosittele3 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä