Akuutti: Tyttö, poika vai intersukupuolinen?

Julkaistu maanantaina 12.11.2012 0 73

Kehollisista tuntomerkeistä ei aina voida suoraan arvioida, onko kyseessä tyttö vai poika.

TV1 keskiviikkona 14.11. klo 19.55 - 19.25

Yle Areenassa 30 päivää

Lapsen sukupuoli arvioidaan ulkopuolisista sukupuolielimistä syntymähetkellä. Aina tätä kehollisiin tuntomerkkeihin perustuvaa arviota ei voida edes tehdä. Silloin kyseessä on intersukupuoliseksi syntynyt lapsi.

Lastenkirurgi Mika Venhola puolustaa lapsen oikeutta tulla rakastetuksi juuri sellaisena kuin on syntynyt, joten hän ei leikkaa pienen lapsen sukupuolielimiä kosmeettisin perustein. Akuutti antaa puheenvuoron Venholalle lapsen oikeuksien päivän alla.

 

Tomi selättänyt syövän kahdesti

Tomi Oikarinen sairastui kolmevuotiaana akuuttiin lymfaattiseen leukemiaan. Minna-äidistä oman lapsen verisyöpädiagnoosi tuntui lähes kuolemantuomiolta. Hoidot aloitettiin kuitenkin heti ja Tomi parani hiljalleen. Kaikki näytti jälleen valoisalta, kunnes tauti uusiutui pari vuotta myöhemmin.

Akuutti käy tapaamassa 12-vuotiasta Tomia, joka on nuoresta iästään huolimatta selättänyt syövän jo kahdesti.

 

Lenkkarit vai korkkarit?

Lähetyksessä käymme myös juoksuradalla, jossa lenkkareiden sijaan jalkaan sujautetaan korkkarit. Vaivaisenluita ja varpaitten virheasentoja – millaisia riskejä naiset ottavat käyttämällä korkokantakenkiä?

Juoksuradalla jalkaterät joutuvat kovaan testiin, kun kolmen naisen testiryhmä astelee lähtöviivalle korkkarit jalassa fysioterapeutin valvonnassa.

 

Iiik, alilämpöä!

Onko alilämpöä oikeasti olemassa? Omalääkärin vastanotolla Risto Laitila ja Mikko Penttilä yrittävät lopullisesti ratkaista tämän monia askarruttavan kysymyksen.

Ihmisen normaalilämpötila voi vaihdella 35,8 - 37,8 asteeseen, mutta voiko lämpötila laskea vielä alemmas ilman kylmärasitusta, Vai onko alilämmössä kyse mittausvirheestä?

Ohjelman juontaa Anu-Maija Kärjä.

 

Muualla netissä:

Akuutti

 

Suosittele73 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä