Antiikkia, antiikkia sukeltaa suomalaisuuteen

Julkaistu torstaina 14.05.2009 3 180

Antiikkia, antiikkia -ohjelmissa arvioidaan suomalaisten antiikkia ja pohditaan suomalaisuutta historian ja taiteen eri näkökulmista.

Antiikkia, antiikkia -teemoissa näkyvät niin Suomen sota 1808-1809, kartanot kuin 160-vuottaan juhliva Kalevala. Suomen sodan juhlavuoden kunniaksi Wenzel Hagelsatamin vieraaksi saapuu Ruotsin yksi tunnetuimmista tv-kasvoista, kirjailija, toimittaja ja populaarihistorioitsija Herman Lindqvist.

Ryijy ja suomalaisuus kuuluvat yhteen. Tuija Tervo vie katsojat suomalaisuuden lämpimään ytimeen ja vierailee Designmuseon Ryijy!-näyttelyssä. Alunperin vene- ja rekiretkien lämmikkeenä käytetystä ryijystä on tullut arvostettu taidetekstiili.

Antiikkiin yhdistetään usein glamour ja menneiden aikojen oopperatähdissä, jos missä on glamouria. Tutustumme suomalaisen oopperan perustajaan Aino Acktén henkilöhistoriaan, itsekin laulua harrastavan, Johanna Lindforsin kanssa. Muita kesän teemoja inserteissä ovat muun muassa Kakola, kartanot, Pokrova, Kalevala ja Suomen sota 1808-1809.

Wenzel Hagelstam, Tuija Tervo ja Johanna Lindfors kiertävät Suomea ja arvioivat suomalaisten antiikkiesineitä. Arviointeja järjestetään seitsemällä paikkakunnalla; Askolassa, Mikkelissä, Imatralla, Porvoossa, Haminassa ja kesän päätteeksi Salossa.

Antiikkia, antiikkia

Suosittele180 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 18.05.2010

Hei,
Olen vuosia sitten perinyt taulun. Ikää en taululle tiedä itse perheesemme taulu tuli noin 1959.
Taulu on vanhoilla kehyksillä mutta vain vanha painokuva. Voisiko sillä olla arvoa?

perjantaina 06.09.2013

perjantaina 06.09.2013

testi

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä