Nuorille töitä. Nyt!

Julkaistu keskiviikkona 30.10.2013 0 37

Rap-muusikko Mikael Gabriel löysi musiikin avulla suunnan elämälleen.

TV1 sunnuntaina 3.11.2013 klo 19.45 - 20.30, uusinta maanantaina 4.11. klo 11.35

Yle Areenassa 30 päivää

Rap-muusikko Mikael Gabriel on elänyt kapinoivan nuoruuden ja se kuuluu myös hänen rap-sanoituksissaan. Nykyään hän on suosittu artisti ja teinien ihannoima idoli.

Nuorille töitä. Nyt! -päätösohjelmassa Mikaelin kanssa puhutaan hänen elämästään. Miksi kaikki alkoi mennä huonosti, ja missä vaiheessa hän uskoi, että tulevaisuus voisi olla parempi. Miten Mikaelin olisi käynyt, jos hän ei olisi alkanut räpätä? Entä minkälaisena Mikael näkee oman elämänsä nyt, onko hän onnellinen?

 

Unelma hyvästä elämästä

Ylen Nuorille. Nyt! -kampanjan päätöspäivänä nähdään Marika Makaroffin ja Arto Nybergin vetämä keskusteluohjelma Nuorille töitä. Nyt!
Ohjelmassa katsotaan tulevaisuuteen ja kysytään, millainen on unelma hyvästä elämästä, työstä ja tulevaisuudesta.

Mukana nuorten tulevaisuudesta, unelmista, elämäntavoista ja muuttuvasta työelämästä ovat puhumassa muun muassa Hilton!-dokumentista tuttu Mira Kinnunen, tutkija Mikko Ampuja sekä Sivuraiteilla-sarjan päähenkilöitä.

Kampanjan päätösohjelmassa myös kerrotaan, mitä haastajat ja haastetut ovat saaneet syksyn aikana aikaan.

 

Tavoite ylittyi

”Nuorille. Nyt! -kampanja on osoittanut, että nuorten asioista välitetään ja ajatus yhteisvastuusta elää Suomessa edelleen”, sanoo kampanjan tuottaja Anne Flinkkilä.

Yhteistyökumppaneilta on tullut paljon kiitosta aiheen ja nuorten parissa työskentelevien tahojen esiin nostamisesta. ”Kampanjan aikana tukihenkilöitä onkin ilmoittautunut mukaan toimintaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin”, kertoo kampanjan tilaaja Riitta Jalonen.

Kampanjan tavoitteena oli saada kymmenentuhatta uutta mahdollisuutta, joko työ-, harjoittelu- tai oppisopimuspaikkana. Tavoite ylittyi reippaasti, lupauksia saatiin kasaan yli kymmenentuhatta jo kampanjan puolivälissä.

 

Suunta tavoittanut nuoria

Nuorten tulevaisuuden eteen tehtävä työ jatkuu myös Nuorille. Nyt! -kampanjan jälkeen. Sitran rahoittama ja Pelastakaa Lapset -järjestön ylläpitämä Suunta-sivusto jatkaa toimintaa ainakin vuoden loppuun.

Kampanjan aikana Suunta-sivustoon kohdistuneet tavoitteet muuttuivat, kun huomattiin, että nuorten avuntarpeet olivat odotettua monimutkaisemmat. Suunta-ohjaajat ovatkin tukeneet nuoria avuntarvitsijoita hyvin henkilökohtaisella ja pitkäkestoisella tavalla. Suunta-sivuston kautta on autettu avuntarvitsijoita eteenpäin noin 150 paikkakunnalla.

Kampanjan aikana on saatu autettua myös vakavassa syrjäytymisvaarassa olevia, joiden tavoittaminen on usein hyvin vaikeaa.

 

Muualla verkossa

Nuorille. Nyt!

Suunta

 

Suosittele37 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä