Pieni keittiö Pariisissa

Julkaistu perjantaina 26.07.2013 21 87

Rachel Khoo on perustanut ravintolan pieneen asuntoonsa.

TV1 torstaisin 1.8. - 5.9.2013 klo 20.00 - 20.30, uusinta lauantaisin klo 14.30 - 15.00

Yle Areenassa 7 päivän ajan

Brittiläissyntyinen kokki ja ruokakirjailija Rachel Khoo tuntee ranskalaisen keittiön salat. Hän pitää suureen suosioon noussutta muutaman asiakkaan ravintolaa omassa pikkuruisessa pariisilaisyksiössään.

Kliseet saavat kyytiä, kun Rachel kokkaa omia, moderneja versioitaan ranskalaisista klassikkoannoksista. Käsittelyyn pääsevät sarjan aikana muun muassa burgundinpata, tartarpihvi, krepit sekä marenkiherkku nimeltä kelluvat saaret. Englanninkieliset reseptit löytyvät ohjelman nettisivuilta.

 

Toreille ja putiikkeihin

Kuusiosaisen sarjan (The Little Paris Kitchen: Cooking with Rachel Khoo) jaksoissa Rachel johdattaa katsojat toreille ja kivijalkaputiikkeihin, joista saa parhaat ainekset ja vinkit ruoanlaittoon.

Pariisilainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita Marokosta, Sudanista ja Vietnamista, joten kokki esittelee myös etnisiä suosikkiravintoloitaan.

Tuotanto: Plum Pictures, BBC:lle 2012.

 

Muualla verkossa

The Little Paris Kitchen: Cooking with Rachel Khoo

 

Bejaoui Abderhaman ja Rachel Khoo perehtyvät sarjan ensimmäisessä jaksossa minttuteen valmistukseen.

 

Jaksot

1.8. osa 1

Rachel Khoo emännöi pienessä yksiössään suosittua kahden asiakkaan ravintolaa ja tuntee ranskalaisen keittiön salat. Rachel johdattaa meidät myös Pariisin parhaille ruokatoreille.

 

8.8. osa 2

Kokki Rachel Khoo valmistaa moderneja versioita ranskalaisista klassikkoannoksista. Tällä kertaa käsittelyssä on burgundinpata. Rachel selvittää myös, mikä on täydellisen patongin salaisuus.

 

15.8. osa 3

Pienessä pariisilaiskeittiössä leivotaan kakku yllättävistä raaka-aineista. Kokki Rachel Khoo vierailee kaupungin legendaarisessa juustokaupassa ja matkaa maatilamarkkinoille.

 

22.8. osa 4

Tällä kertaa Rachel Khoo valmistaa kanaa ranskalaiseen tapaan. Jälkiruokapiiraat saavat erikoisen makunsa greipistä ja pippurista. Trouvillen rannikkokaupungissa maistellaan kampasimpukoita.

 

29.8. osa 5

Rachel Khoo hankkii pariisilaiselta ruokatorilta ainekset raikkaaseen vuohenjuustosalaattiin. Jälkiruokana on klassista ranskalaista marenkiherkkua, joka tunnetaan nimellä 'kelluvat saaret'.

 

5.9. osa 6

Ranskalaisen keittiön aasialaisiin vaikutteisiin perehdytään vietnamilaisessa ravintolassa. Rachel Khoo valmistaa oman versionsa voitaikinakuoressa kypsytetystä sisäfileestä ja juustopiiraasta. 

 

Suosittele87 Suosittelee

Kommentit

lauantaina 27.07.2013

Mielenkiintoinen ohjelma. Ei mitään suureellista touhotusta, vaan pieni keittiö.

torstaina 01.08.2013

Mikä valloittava ohjelma! Aivan ihana: herttainen englantilainen kokki, kaunis Pariisi ja yksinkertaista ruokaa pienessä keittiössä. Ja mikä parasta, ohjelmaa on visuaalisesti ilo katsella! Kaikista television miljoonista kokkiohjelmista tästä tuli kertaheitolla lempparini.

torstaina 01.08.2013

Ruuat olivat eka jaksossa kaikki sopivia ihan kotonakin valmistettaviksi ja kokki hurmaava, eli aion kyllä seurata ohjelmaa jatkossakin sekä kokeilla muutamia reseptejä. Paljon mahtuikin puoleen tuntiin. Kateeksi käy vaan Pariisin torit ja niiden suuret kv. valikoimat.
Tällaiset ruokaohjelmat ovat parhainta tv-viihdettä ja saavat ehkä nuoretkin yrittämään kokkaamista.
Huomioimisen arvoista, että pienessäkin keittiössä pystyy kokkaamaan hyvää ja monipuolista ruokaa.
Samoin valmistusastiat olivat vanhoja ja yksinkertaisia, hukkaan menevät monet luksuskeittiöt ja niitä turhaan remontoidaan tiheään meilläkin Suomessa.

perjantaina 02.08.2013

ihana ruokaohjelma, ihana raikas konsepit, kaiken kiiltävän teräksen jälkeen. nyt voi taas todella odottaa viikon torstaisin tulevaa ruokaohjelmaa, joka antaa jotakin aidon tuntuista. niin, tällaiselle serkulle maalta!

perjantaina 02.08.2013

Miksi aina näitä englantilaiskokkeja maailmalla "pilaamassa" paikallisia ruokia?

perjantaina 02.08.2013

Tykkäsin! Kokkaaminen ei ole keittiön koosta ja arsenaalista kiinni. Pitää olla vain tahtoa ja rakkaus hyvään ruokaan.

perjantaina 02.08.2013

Olipa ihana ruokaohjelma! Kiitos YLE.lle tämän sarjan näyttämisestä. Tästä tuli heti minun mielestä paras ruokaohjelma.

perjantaina 02.08.2013

Onpas mukava ruokaohjelma ja Pariisiin tekisi myös mieli heti eka ohjelman jälkeen. Aion tehdä tänään Groque-madame muffinseja.

keskiviikkona 07.08.2013

Ihan kiva.
(Ei kylläkään kovin ranskalainen, jos vertaa vaikkapa Les Escapades de Petitrenaud kokkauksiin. Ruoka niin tärkeä asia, että naisia ei ohjelmissa juuri näy ;) Kaikki muutenkin tiptop siistiä ja tarkkaa.)

keskiviikkona 07.08.2013

Kerta kaikkisen i h a n a sarja! Itse Rachel Choo on on upean viehättävä ammattilainen, reseptit ovat kiinnostavia, ohjelma visuaalinen ilme on hurmaava ja inspiroiva ja musiikki koukkasi minut mukaansa kertaheitolla. Yleensä en ole minkään asian 'fani', mutta tämä kokonaisuus ilahdutti valtavasti. Eikä minulla ole mitään tekemistä Ranskan tai ranskalaisuuden kanssa, ja ruokaohjelmia en ole ennen välittänyt katsoa - hyvin tehty vain ilahduttaa. Kiitos YLE!

tiistaina 13.08.2013

Hyvä ja selkeä ohjelma. Tavallisen keittiön kuluneita kippoja, ei mitään superhienoa. Mutta reseptit epätarkkoja; jos oli uunin lämpötila mainittu, ei ollut paistoaikaa tai päinvastoin. esim. taimen uunissa 15-20 min., mutta missä lämpötilassa? Tuulihatut uunissa 20 min. ja lämpötilaa ei mainittu. Ehkä ne löytyvät sieltä bbc:n sivuilta.

keskiviikkona 14.08.2013

Juu, ainakin näin pikavilkauksella näyttäisi, että uunin lämpötila ja muut tarkemmat tiedot löytyvät BBC:n sivuilta.

t. Tsuua
verkkotoimittaja
Yle TV1

torstaina 15.08.2013

Kiitos YLE! Harvinaisen kiva ohjelma. Fiksuja muunnelmia monimutkaisista ranskalaisista resepteistä. Kokeilin ... ja toimii.

lauantaina 17.08.2013

Ihana ohjelma. Toivoisin kuitenkin että Yle Areenalla näkyisivät myös vielä kaksi ensimmäistä jaksoa.

maanantaina 19.08.2013

Hei Bella!

Ohjelmalla on vain seitsemän päivän Areenaoikeudet, siksi aiempia jaksoja ei voi näyttää enää Yle Areenassa.

t. Tsuua
verkkotoimittaja
Yle TV1

lauantaina 24.08.2013

Aivan Ihana ohjelma. Kiitos Yle! Toivottavasti joku kustantaisi Rachelin kirjan myös suomeksi, jotta saataisiin suomalaiset mitat mukaan.

maanantaina 26.08.2013

Kiitokset Ylelle tästä kokkiohjelmasta. Kerrankin kokataan ilman jatkuvaa käsillä selittämistä, joka hermostuttaa turhan päiten katsojan. Herkulliset tuotteet valmistuu rauhallisesti selittäen ja näyttäen. Ohjelman visuaalisuuskin on kympin arvoinen. Toivottavasti tulee kaikki jaksot vielä uusintoina sarjan päättymisen jälkeen.Paras ohjelma tähänasti.

tiistaina 03.09.2013

Aivan hurmaava ohjelma. Epäonnekseni huomasin sarjan vasta nyt kun toiseksi viimeinen jakso on jo menossa ja aiemmat 4 jäänyt näkemättä. Toivottavasti uusitaan pian kun areenassakaan aiemmat jaksot ei nähtävissä enää valitettavasti. Ihanasti toteutettu ja raikas!

keskiviikkona 04.09.2013

Et olekaan ainoa, joka on hurahtanut tähän sympaattiseen ohjelmaan. Harmillisesti sillä tosiaan ei ole Areena-oikeuksia kuin yhden viikon verran. Sarja tullaan kyllä varmasti tulevaisuudessa uusimaan, mutta ajankohtaa on vielä tässä vaiheessa mahdoton sanoa. Onneksi on vielä yksi jakso jäljellä!

perjantaina 06.09.2013

Voisitteko uusia tämän hurmaavan ohjelman? En ehtinyt syventyä ohjelmiin ollenkaan, vaikka olivat vähän aikaa (liian vähän) Areenassakin. Olisin halunnut katsoa jaksoja useamman kerran.

Reseptit ovat hienoja, mutta yksinkertaisia ja kokki on hauska,nätti ja sopivan innostunut!

lauantaina 14.09.2013

Hyvä ohjelma. BBC sivuilla voi katsella óhjelmaa ja siellä on muitakin hyviä ohjelmia.
Sieltä voi ladata reseptit tietokoneelle tai puhelimeesi.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä