Puutarhaunelmia: Väriä kasveista

Julkaistu keskiviikkona 07.07.2010 0 146

Luonnosta Leena Riihelä löytää upeita sävyjä lankojen värjäykseen.

TV1 torstaina 15.7. klo 19.30

Puutarhaunelmien koostejaksossa kasvivärjäri Leena Riihelä värjää kotipuutarhassaan lankoja kasveista, sienistä ja muista luonnon antimista peräisin olevilla aineksilla.

Oma puutarha on rehevä, kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva puolivilli puutarha, josta saa kätevästi niin viljeltyjä kuin luonnonvaraisiakin värjäyskasveja. Puutarhaunelmia seuraa, kuinka lampaanvillat saavat loistavat ja kestävät värit.

Ahvenanmaalle kevät saapuu aikaisin. Paula Ritanen-Närhi tutustuu toimittaja-valokuvaaja-pariskunta Titte Törnroth-Sarkkisen ja Seppo Sarkkisen vuosien työnä syntyneeseen maisemapuutarhaan. Puutarha on tekijöilleen rakas ja vierailijalle kiehtova elämys.

Puutarhasta löytyy mm. monilajinen tervetuloa kotiin -penkki, hurmaava kierrätyskasvihuone, kasvierikoisuuksia ja tekeillä barokkipuutarhan alku. Titellä on monta hyvää vinkkiä ison puutarhan hoitoon.

Biologi Riku Cajander valitsee pihalleen ennen kaikkea kasveja, joissa hyönteiset ja perhoset viihtyvät. Aukea nurmikkopiha olisi eliöympäristönä köyhä, mutta Rikun monimuotoinen puutarha, jossa kasvavat väriminttu, mäkimeirami ja yrttikasvit yleensäkin, saa perhoset suorastaan huumaantumaan.

 

Olotila

 

Suosittele146 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä