Tohtori Kiminkinen: Suoraa toimintaa kansan terveydeksi

Julkaistu maanantaina 17.01.2011 6 165

Tohtori Kiminkisen ensimmäisessä jaksossa tavataan muun muassa lonkkaryhmä.

TV1 sunnuntaisin alkaen 23.1. klo 18.15

Tohtori Kiminkisen kolmannella tuotantokaudella seurataan Tapsan työpäiviä niin fyysisten sairauksien kuin tohtorin urakointia potilaiden henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Sarjassa seurataan muun muassa perhettä, jonka äidillä on ollut raskausdiabetes, ja isä potee tyypin II diabetesta ja verenpainetautia. Myös lapsella on geeniperimän ja vanhempien antaman mallin takia vaara sairastua.

Tapani patistaa koko perhettä remontoimaan elämäntapojansa: sopiva määrä oikeanlaista sapuskaa ja töppöstä toisen eteen!

 

Vastaanotolle tai kotiin

Saarijärven päättäjien kanssa Tapsa sukeltaa ihmisten arkeen ja hyvinvointiin vaikuttavien ongelmien kimppuun niin lasten kuin seniorienkin näkökulmasta. Tietenkin välillä muistetaan itsekin rentoutua ja huolehtia omasta kunnosta ja jaksamisesta.

Tapsan vastaanotolle lappaa väkeä ovista ja ikkunoista. Persoonallisen vastaanottohuoneen ilmapiirissä näemme levotonta jalkaa, rasitusmurtumaa, suonikohjua, leikattua ja leikkaamatonta selkää, huimausta, anemiaa, sokeritautia, sydänvikaa - monenlaista vaivaa joka lähtöön.

Aina potilas ei pääse tulemaan terveyskeskukseen, ja silloin Tapsa ottaa auton alle ja hurauttaa laukku kainalossa kotikäynnille.

 

Tärkeät vertaisryhmät

Tapsa vetää tuttuun tapaan erilaisia potilasryhmiä, joissa puhutaan muun muassa keliakiasta, lihasreumasta, sijoituslasten vanhemmuudesta, elinsiirroista ja epilepsiasta.

Vertaistukea jaetaan seuraamalla yksittäisten potilaiden matkaa sairautensa kanssa niin sairaalassa kuin kotonakin. Lisäksi käydään kurkistamassa, mitä edellisistä tuotantokausista tutuille Tapsan potilaille ja ystäville kuuluu, ja kohdataan uusia, mielenkiintoisia kasvoja.

Elämän kokonaisuus ei pääse unohtumaan, kun Tapsan kanssa käydään kalassa ja metsästysreissulla, ja eletään keskellä kylää niin asukkaiden juhlassa kuin arjessakin. Punaisena lankana kulkevat yhteisöllisyyden, ihmisyyden ja välittömän huumorin arvot.

 

Lisää Tohtori Kiminkisestä

 

Suosittele165 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 23.01.2011

Toivon tälle ohjelmalle pitkää ikää. On tehty keski ikäisen ja sitä vanhempia varten ja he jos ketkä tarvitsee tälläistä kansanmiestä puhumaan terveydestä. Sekä sen hoitamisesta.
Toivon tuotantokausia ainakin 10.

maanantaina 24.01.2011

Kiminkinen puhui rankkaa asiaa ensimmäisessä jaksossa.

Hän kertoi, että Lääkäriliitto oli nyrpistellyt nenäänsä terveyskeskuslääkäreiden ehdotukselle, että alan opiskelijoilla tulisi pakollinen harjoittelujakso terveyskeskuksiiin.

Kenen asialla tämän maan lääkärit oikein ovat? Ajaako Lääkäriliitto yksityisten lääkäriasemien bisnestä vai kansanterveyttä? Mihin lääkärinvala tänä päivänä velvoittaa?

maanantaina 24.01.2011

Kiminkinen on kunniaksi terveyskeskuslääkäreiden ammattikunnalle. Tinkimätön eikä kuvia kumarra. Tekee työtä ihmisten takia, ei rahan. Lisää tämmöisiä lääkäreitä!

maanantaina 24.01.2011

Tervetuloa takaisin .On mukavaa ohjelmaa ja saa samalla kansanomaista tietoa. KIITOS ja Hyvää jatkoa.

tiistaina 25.01.2011

Hei, onko tohtori tullut kokeilleeksi Antti Heikkilän terveellistä ruokavaliota, jolla hän saa diabetes-potilaansa tervehtymään :)

sunnuntaina 11.12.2011

äOlin kuuntelemassa jäänmurtaja luentoa,
Mitä mieltä olet käyttännöstä ajaa 6-6 vahtia.Eli 6 tuntia työtä,6 tuntia vapaata.
Yritimme vaihtaa vahtiparini kanssa 12-12 vahtiin, niin ei onnistu.
Vastaus oli.:Tässä laivassa on aina ajettu6-6 vahtia, asia loppuunkäsitelty,piste.

Miten lääkärin näkökulmasta koet tuon vuorottelun, Monesta meistä ei tunnu luonnolliselta elää tällä tavalla 20 päivää putkeen ja 10 vapaalla ,kun tämä tehdään perinteiden takia.
Kuitenkin saman yhtiön aluksissa monitoimimurtajilla töissä tämä on ollut käytäntö jo pitkään.12-12
jos miehistö haluaa.
Tee Itse 3 viikkoa ja anna kommentti.
Muutama tärkeä merikapteeni kuitenkin tekee tätä jokunlaisen vallan varjolla.
Kyse ei ole työjaksojen pituudesta vaan vuorokautisesta lepoajasta

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä