Dokumenttiprojekti: Chimeras, unelmia Kiinasta

Julkaistu perjantaina 14.02.2014 0 7

Kiinalaisen nykytaiteilijan kamppailu läntisten ja itäisten vaikutusten ristiaallokossa kertoo paljon siitä, mitä koko maassa tapahtuu.

TV1 maanantaina 17.2.2014 klo 21.30 - 23.00, uusinta lauantaina 22.2. klo 13.30

Yle Areenassa 7 päivää

Dokumentti Chimeras kertoo kahden kiinalaisen nykytaiteilijan identiteettikamppailusta, kun he etsivät itseään ja samalla modernin Kiinan sielua – läntisten ja itäisten kulttuurivaikutteiden ristiaallokossa.

Dokumentti on helsinkiläisen kuvaajan, Mika Mattilan esikoisohjaus. Mattila seurasi päähenkilöitään neljän vuoden ajan asuessaan Pekingissä, jossa hän työskenteli freelance-kuvaajana.

 

Taidekentän kulisseissa

Alun perin Mattila lähti tekemään täysin toisenlaista elokuvaa Pekingin ylikierroksilla käyvästä nykytaidebuumista, jossa kiinalaisuus oli tietoisesti asetettu taka-alalle ja Pekingin kosmopoliittisuus oli korostetussa asemassa.

Projektin edetessä hän kuitenkin huomasi olevansa yhä kiinnostuneempi taidekentän taustoissa vellovasta itsetutkiskelusta Kiinan etsiessä suuntaviivoja uudenlaiseen, ei-länsimaalaiseen modernisaatiokehitykseen.

Chimeras-dokumentti on kiertänyt kansainvälisillä festivaaleilla Torontosta, San Franciscon kautta Adelaideen ja Australiaan. Dokumentti on huomioitu maailmalla varsin laajasti etenkin pohjoisamerikkalaisissa medioissa kuten muun muassa Variety, Sight & Sound, Los Angeles Times ja Globe & Mail.

Tuotanto: NBB Navy Blue Bird Oy.

 

Suosittele7 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä