Dokumenttiprojekti: Komissaari

Julkaistu tiistaina 11.09.2012 9 73

Talouskomissaari Olli Rehn kuvailee itseään Euroopan palopäälliköksi.

TV1 maanantaina 17.9. klo 21.30 - 22.25

Yle Areenassa 7 päivää

Kotimainen dokumentti yrittää pysyä EU:n talouskomissaari Olli Rehnin kannoilla kahden vuoden ajan, kun Kreikan talousromahduksesta alkanut kriisi sysää euroalueen taantumaan keväällä 2010.

Kreikan apupakettien ja Espanjalle myönnettävän 900 miljardin euron pankkituen järjestäminen pitää komissaarin jatkuvassa liikkeessä.

 

Euroopan palopäällikkö

Rehn määrittelee oman asemansa ristiriitaiseksi ja sanoo ottaneensa Euroopan palopäällikön tehtävät itselleen pitääkseen EU:n jäsenmaat samassa veneessä.

Dokumentissa pohditaan, onko talouskriisi ratkaistavissa matemaattisella kaavalla vai astrologin tähtikartan avulla.

Uhkailut Kreikan romahtamisella pelottavat markkinoita, ja pelon ruokkiminen on yksi ahneuden muoto, jolla joku tekee rahaa.

Pystyvätkö protestiliikkeet ja mielenosoitukset huutamaan päättäjille kadulta oikeat ohjeet?

 

Selviytymisopit isältä

Komissaari määrittelee oman asemansa skitsofreniseksi, josta pitää vain yrittää selvitä.

Selviytymistaidot ja talouden perusopit Rehn on saanut itseoppineelta yrittäjä-isältään.

Oman äidin kuolemakaan ei pysäytä työhönsä täysin omistautunutta komissaaria, joka toteaa, että työ auttaa kestämään surun.

Ohjaus: Pekka Lehto. Tuotanto: Pauli Pentti, First Floor Productions Oy 2012.

 

Suosittele73 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 17.09.2012

Palopäällikkö, joka sammuttaa liekit bensalla.

Miten palomestarilta ja muulta henkilökunnalta jäi tekemättä paloturvallisuustarkastukset monien maiden osalta? Jos palokunta laiminlyö tehtävänsä, mitä pitäisi seurata?

maanantaina 17.09.2012

Bensaa vaan lisää liekkeihin, niin saadaan kansallisvaltiot tapettua ja Rooman valtakunta pystytettyä.

Mitä vastaisivat sankarihautausmaalla lepäävät nuorukaiset persoonasta nimeltä Olli Rehn?

Voisiko yksi vastaus olla: "Taistelukaverit, näköjään turhaan me taistelimme. Rehn ja kumppanit tuhoavat Suomen itsenäisyyden ilman aseitakin".

maanantaina 17.09.2012

Rehn tekee hyvää työtä meidän kaikkien asiallisesti taloutemme hoitaneiden jäsenmaiden etuuksein turvaamiseksi. Tuohon paikkaan tarvitaan järjestelmällistä, sinnikästä, suoraselkäistä työtä, jota Rehn itseään säästäättä todistettavasti tekee - voisiko tuolla paikalla muu kuin suomalainen euroasioiden ykkösnyrkki pärjätäkkään?

Suomalaiset palomiehet voivat tehdä virheitä, kuten me kaikki työssämme. Etelän köyhää blokkia taisi olla euroon hyväksymässä edellinen sukupolvi - Rehnin -aikalaiset ovat nyt sen jälkeen oikaisemassa kurssia.

Kyllä sotiemme veteraanit pitäisivät aikakaudesta, jossa valtion talous ja rajat on olosuhteisiin nähden hyvin turvattu. Suomi on vahva Euro-maa. Tietysti sotiemme sankarit varmaankin jakautuisivat puoluekannaltaan ja ajatuksiltaan samalla tavalla kuin me muutkin nyt täällä Suomessa - populisteihinkin. En haluaisi kuitenkaan ajatella, että nuo mieleni sankarit olisivat pääasiassa tyhjillä, perustelemattomilla ajatuksilla varustettuja.

maanantaina 17.09.2012

Miksi ohjelmassa ei ole tekstitystä vieraista kielistä suomeksi?

maanantaina 17.09.2012

Aivan, miksi tekstitys puuttuu? Vai onko tarkoitus tarkoitus, että kieliä osaamattomien ei tarvitse katsoa. Haiskahtaa syrjinnältä!

maanantaina 17.09.2012

kuka oli murtaen englantia puhunut t-paitaan pukeutunut liian älykkään oloinen parrakas mies (ehkä itäeuroopasta) joka toistuvast filosofoi väliin liimatun oloisissa kohdissa?

maanantaina 17.09.2012

Onko ohjelma tarkoitettu vain englantia ymmärtäville. En osaa sitä kieltä ja joko on päätetty, että tulevan liittovaltion kieli on yksistään englanti.

maanantaina 17.09.2012

Puolet ohjelmasta meni äimistelyyn, miksi tekstitys puuttui! Oliko Yleltä tahallinen veto, kuuluttajatarkaan ei ohjelman jälkeen älynnyt pahoitella.. Itse ohjelmasta: Rehn on mies paikallaan!

tiistaina 18.09.2012

Ohjelmien lähetysjärjestelmässä tekninen vika

Dokumentti Komissaari jäi maanantai-iltana 17.9. ilman tekstitystä, sillä ohjelmien lähetysjärjestelmään tuli tekninen vika. Vika hävitti dokumentin tekstitiedoston.
Syytä tähän tekniseen vikaan selvitetään parhaillaan.
Dokumentti on katsottavissa Yle Areenassa tekstityksin. Dokumentin uusinta TV1:llä lauantaina 22.9. klo 13.00 on myös tekstitettynä.

Päivi
verkkotoimittaja

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä