Dokumenttiprojekti: Vapaamatkustajat

Julkaistu tiistaina 03.12.2013 0 7

Dokumentti sukeltaa alakulttuuriin, jossa lento- ja hotellibonuksilla rahoitetaan yläluokkaista irtolaiselämää. Kuvassa ohjaaja Ken Saan (vas.).

TV1 maanantaina 9.12.2013 klo 21.30 - 22.15, uusinta lauantaina 14.12. klo 13.00 - 13.45

Yle Areenassa 30 päivää

Juha on todellinen lentävä suomalainen. Vuoden aikana hän on ollut matkoilla yli 300 yötä. Vihdoinkin hän on kotikaupungissaan Oulussa, mutta viettää yön hotellissa.

Hänen vailla määränpäätä oleva matkansa on kestänyt jo vuosia. Onko loputon matkustaminen pakoa omasta itsestä, vai mistä on kyse?

 

Lentomailien ja bonusten metsästäjät

Laajalle levinnyt alakulttuuri käyttää hyväkseen lentomaileja ja hotellien bonusjärjestelmiä.

Joukko innokkaita elämäntapamatkustajia etsii halpoja lentoja ja halpoja öitä luksushotelleissa. He haluavat ansaita bonusjärjestelmillä lisää pisteitä, joilla saisi lisää ilmaisia hotelliöitä ja halpoja matkoja toiselle puolelle maailmaa.

Nämä ihmiset elävät lentoyhtiöiden virheistä.

Kun lentojen varausjärjestelmä tarjoaa lentoa käsittämättömään hintaan tai kun hotelliketjun takuuhintajärjestelmä pettää ja tapahtuu inhimillinen erehdys, nämä ammattimatkustajat eivät jätä tilaisuutta käyttämättä.

 

Omaperäistä valuuttaa

Valitukset, pienet pyynnöt ja loputon kiinnostus kanta-asiakkuuksista ja statuksesta ovat siivittäneet tämän yhteisön jatkuvaan matkustamiseen, oleskeluun viiden tähden hotelleissa maailman eri paikoissa.

Kanta-asiakkuuksista kertyvät lentomailit ovat omaperäinen valuutta, jolla voi myös maksaa lennoista ja hotelleista. Oleellista on tienata matkasta enemmän kuin mitä siihen on kuluttanut lentomaileja. Tämä vaatii kärsivällisyyttä ja systeemin tuntemista.

Ainoa uhraus on kaikki ne sadat matkustuspäivät vuodesta ilman määränpäätä.

Pitkäjänteinen ja kekseliäs elämäntapa on tuottanut lopulta kultaisia, platinaisia ja timanttisia kanta-asiakaskortteja jotka mahdollistavat tavallisesta matkustajasta poikkeavan etuoikeutetun elämän.

 

Freddy's awards

Liikkeen alullepanija ja guru on amerikkalainen Randy Peterson, joka kertoo ylpeänä omasta elämäntyylistään ja saavutuksistaan.

Pitkäaikainen vapaamatkustaminen on lopulta kannattanut.

Matkailun Emmy-palkintoa muistuttavan Freddy's awards on haluttua mainosta hotelleille ja lentoyhtiöille. Hän on myös perustanut verkkosivut, jossa jaetaan tietoja halvoista matkoista ja bonuseduista.

Dokumentin on ohjannut Ken Saan.

 

Muualla verkossa

Dokumenttiprojekti

 

Kanta-asiakkuuksista kertyvät lentomailit ovat omaperäinen valuutta, jolla voi myös maksaa lennoista ja hotelleista.

 

Suosittele7 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä