Kanavapäällikkö Riitta Pihlajamäki: Katsojiin tiivis yhteys

Julkaistu perjantaina 29.01.2010 1 185

Holokaustin värit -dokumentin siirtäminen aiheutti palauteryöpyn.

”TV1 on laittanut merkille katsojien reaktiot ja palautteen, joka seurasi viime hetken päätöstä Holokaustin värit -dokumentin siirtämisestä”, toteaa kanavapäällikkö Riitta Pihlajamäki.

Pihlajamäen mielestä katsojien reaktion voimakkuus on poikkeuksellista.

”Usein katsojat lähestyvät, kun tuttu ohjelma jää pois ohjelmistosta jonkun ajankohtaisemman tieltä. Tällaisen tilanteen kaikki ymmärtävät.”

Tietoa ja näkemyksiä

”Koska Holokaustin värit -ohjelman aihepiiri oli historiallisesti niin merkittävä, ohjelman siirtäminen sysäsi liikkeelle arveluja siirtämisen syistä.”

Pihlajamäen mukaan syynä oli ainoastaan se, että ohjelmaan liittyvät esitysoikeudet eivät olleetkaan selvät.

”Kyseessä on YLEn ulkopuolinen tuotanto. Kävi ilmi, että tuotannossa mukana olleet tahot eivät olleet keskenään yksimielisiä siitä, millä oikeuksilla ohjelmaa voidaan esittää.”

Pihlajamäki painottaa, että YLE joutui tahtomattaan sijaiskärsijäksi. Viime kädessä eniten tilanteesta kärsivät katsojat.

”Kyse oli ilta-aikaan sijoittuvasta, myöhäisestä ohjelmasta, joka oli aihepiiriltään rankka ja vaativa. Saamamme palaute on vahvistanut käsitystämme siitä, että TV1n katsojat vaativat ja haluavat ajantasaista tietoa ja näkemyksiä vaikeistakin asioista.”

Tiviis yhteys

”Tätä palautekeskustelua on ollut antoisaa ja hyvä käydä. TV1 on pyrkinyt siihen, että katsojiimme olisi suora ja mutkaton yhteys. Selvästi yhteys toimii.”

”TV1 yrittää osaltaan edesauttaa, että Holokaustin värien tuotannossa mukana olevat osapuolet pääsevät yhteiseen näkemykseen, ja dokumentti pystytään näyttämään katsojille mahdollisimman pian”, Pihlajamäki sanoo.

 

Suosittele185 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 03.02.2010

"Saamamme palaute on vahvistanut käsitystämme siitä, että TV1n katsojat vaativat ja haluavat ajantasaista tietoa ja näkemyksiä vaikeistakin asioista." Niinpä! Minäkin kuulun tuohon sankkaan joukkoon, jotka ovat monin tavoin reagoineet ohjelman yhtäkkkiseen poisjättämiseen! Kyllä siinä meni Vainojen Uhrien Muistopäivä uusiksi! Holokaustin syvällisempi pohdinta juuri tuona Auschwitsin keskitysleirin vapauttamisen 65 v päivänä olisi luonut pohjaa myös ajatella meidän aikamme ihmislajittelua.
Eniten minua hämmästyttää Ylen menettelytapa tämän kyllin tärkeän dokumentin poisjättämisessä. Ensin siitä tiedotetaan ja yhtäkkiä, muina naisina kuuluttaja ilmoittaa ettei dokumentti tulekaan. Mitään syytä ei ilmoiteta, eikä edes pahoitella. Miten Ylen kaltainen organisaatio ei kykene neuvottelemaan asioista kyllin hyvissä ajoin? Petetyt ohjelmalupaukset raastavat syvältä luottamusta!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä