Kiehtova maailma: Kengurukopla

Julkaistu tiistaina 11.12.2012 1 80

Kenguruiden yhteiselo ihmisen kanssa ei suju ongelmitta. Tohtori Don Fletcher tutkii ekologi Claire Wimpenny kanssa kuollutta eläintä.

TV1 lauantaina 21.12.2013 klo 13.20 - 14.15, maanantaina 23.12. klo 10.05 ja perjantaina 27.12. klo 15.15

Yle Areenassa 30 päivää

Kuivuus on ajanut harmaaisokengurut etsimään syötävää Canberran kaupungin puistoista.

Suurikokoiset kengurut tietävät, että Australian pääkaupungin puistot tarjoavat runsaasti mehevää ruohoa, mutta eläimillä on vaikeuksia sukkuloida vilkkaasti liikennöityjen teiden lomassa.

Valitettavasti tuhansia kenguruita jää vuosittain autojen alle, ja maanviljelijät valittavat, että nälkäiset pomppijat syövät heidän kasvinsa ja vahingoittavat aitoja.

 

Tunteita herättävä eläin

Poliitikoilla on paineita pitää kengurukannat kohtuuden rajoissa, mutta suunnitelmat herättävät tunteita puolesta ja vastaan.

Toisille kenguru on ärsyttävä tuholainen, josta olisi syytä hankkiutua eroon, toisten mielestä Australian vaakunaeläintä tulee suojella kaikin keinoin.

 

Kengurut sopeutuneet ihmisiin

Ekologit ovat seuranneet vuoden ajan kenguruiden puuhia muun muassa yöaikaan. Yllättävää on ollut se, että kengurut ovat sopeutuneet paremmin ihmisiin kuin ihmiset kenguruihin.

Dokumentissa (Kangaroo Mob) seurataan muutaman eri-ikäisen kengurun elämää Canberrassa ja tavataan niin tutkijoita kuin paikallisia aktivistejakin.

Tuotanto: 360 Degree Films (Australia) yhteistyössä mm. Yle.

Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran toukokuussa 2013.

 

Suosittele80 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 29.05.2013

Muistan, että kenguruita on aikanaan pidetty jopa kummallisina lähinnä vatsapussin takia. Auton alle jäänyttä eläintä oli surkeaa katsoa. Jotkut selvisivät hengissä, kuten äiti ja poikanen Madge ja Sonny.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä