Kohtauspaikka: Ysiluokka

Julkaistu torstaina 08.08.2013 3 34

Timo Rautiainen johdattaa Ysiluokan tapahtumiin.

TV1 arkisin 13. - 26.8.2013 kello 18.30 - 19.00, uusinta keskiviikkoisin kello 9:30, sekä TV2 sunnuntaisin (tarkista aika tv-oppaasta)

Yle Areenassa 30 päivää.

Dokumentaarinen tv-sarja Ysiluokka seuraa vaasalaisen Variskan koulun 9B-luokan matkassa syyslukukaudesta kevätjuhliin. Sarja seuraa nuorten tavoitteiden ja haaveiden toteutumista ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua koululaisten ja opettajien arkeen.

 

Vaikeuksia

Peruskoulun viimeinen vuosi ei ole 9B-luokan osalta alkanut niin kuin olisi voinut toivoa. Luokalle on kertynyt valtava määrä negatiivisia tuntimerkintöjä: tunneilta myöhästymisiä, läksyjen tekemättä jättämisiä ja tunneilla häiriköintejä.

Luokanvalvoja Hannele Hakkaraisen mielestä asialle pitäisi tehdä jotakin, ennen kuin on liian myöhäistä. Uskonnonopettaja Tuijan mielestä olisi tärkeää, että nuoret ymmärtäisivät käyvänsä koulua itselleen, eivät opettajilleen tai vanhemmilleen.

 

9B:n kummi

Muusikko Timo Rautiainen, jolla on tausta erityisopettajana, toimii katsojien oppaana koulumaailmaan ja luokan kummina. Hän tekee jokaisen oppilaan kanssa kolmen kohdan sopimuksen asioista, joita nuori itse haluaa parantaa viimeisenä kouluvuotenaan. Vuoden aikana Timo seuraa tavoitteiden toteutumista vierailuillaan Variskassa.

 

Ei pelkästään nenä kirjassa

Lukuvuoteen mahtuu muutakin kuin kokeisiin pänttäämistä. Itsenäisyyspäivää Variskassa juhlitaan kaupungintalon itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Sitä varten valmistaudutaan niin liikunnan kuin kotitalouden tunneilla. Yhdeksäsluokkalaiset opettelevat arvokkaan näköisiä paritansseja ja cocktail-tilaisuuden sääntöjä.

Viimeiseen peruskouluvuoteen kuuluu myös monia tutustumismatkoja. Oppilaat käyvät Know How -messuilla ja muun muassa ammattiopistossa tutustumassa tulevaisuuden opiskelumahdollisuuksiin.

Ysiluokka perustuu ruotsalaiseen Strix Ab:n Class 9A -formaattiin, joka on palkittu mm. Ruotsin parhaan asiaohjelmana.

Sarja on esitetty edellisen kerran vuonna 2010 Yle TV2:lla.

 

Lisää Ysiluokasta:

Trailereita ja tarkempia jaksokuvauksia Kohtauspaikan sivuilla

Timo Rautiainen ysiluokalla

 

Suosittele34 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 16.08.2013

Kiitos ysiluokan uusimisesta! Olisi todella mielenkiintoista tietää, mitä näille nuorille kuuluu nyt, kolmessa vuodessa on tapahtunut varmasti paljon. Toivon heille kaikkea hyvää!

torstaina 22.08.2013

Olen katsellut ohjelmaa ja päällimmäisenä huokuu väsymys oppilaissa ja ehkä odotetaan jotenkin koululta enemmän. Kyseisen koulun opettajat ovat tosi ymmärtäväisiä ja kannustavia. Tuntuu hurjalta, kun oppilaat ovat melko passiivia ja eivät syty mistään. Elämä on kuitenkin vasta alussa ja jaksamisen pitäisi lisääntyä huimasti sekä yrittämisen.

sunnuntaina 25.08.2013

Näistä nuorista huokui sellaista samanlaista voimaa kuin oman luokan kohdalta. Minä en kaipaa todellakaan ylä-asteelle, koska se on ollut minulle älyttömän vaikea niin ihmisenä mutta oman kuulovamman takia. Haluan toivottaa kaikille näille nuorille hyvää elämää ja varsinkin Jooselle ja Mariannelle. Minä muistan kuinka sai puristaa kaikki mehut irti mitä sai kropasta. Oli todella haikea olo, kun katsoin viimeistä jaksoa!!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä