Minun sukupolveni

Julkaistu tiistaina 09.04.2013 1 55

Suuria ikäluokkia kuvaavat Erkki Määttänen (vas.), Marjo Lundvall, Pirkko Frank-Arkimies, Risto-Olavi Koskinen, Timo-Erkki Heino, Seppo Seppälä, Pentti Järvinen ja Taisto Lapila.

TV1 sunnuntaina 14.4. klo 10.00 - 11.00

Yle Areenassa 30 päivää

Dokumentti Minun sukupolveni tarjoaa seitsemän eri ohjaajan lyhytelokuvaa suurista ikäluokista.Episodit ovat aiheeltaan, lähestymistavaltaan ja kestoltaan erilaisia.

Lapsuusmuistoista siirrytään vaatemuodin ja maailmanparantajan kautta kyläkaupan kuolemaan, vapautuneen naisen 60-vuotispäiville ja edelleen suurten ikäluokkien syytös- ja puolustuspuheenvuoroihin.

Lyhytelokuvat ovat ohjanneet Pentti Järvinen, Timo-Erkki Heino, Marjo Lundvall, Erkki Määttänen, Seppo Seppälä, Taisto Lapila ja Pirkko Frank-Arkimies.

Tuotanto YLE Asiaohjelmat. Ohjelma on valmistunut vuonna 2006.

 

Suosittele55 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 14.04.2013

Kiitos dokumentista. Tämä vahvisti sitä ajatusta, mikä mielessäni on ollutkin. Suurille ikäluokille tiedoksi, 30 vuoden työura ei ole nykypäivänä mikään hehkuttelun asia. Me tämän päivän keski-ikäiset raavimme kasaan pätkinä 40-45 vuoden työuran ja tällä menolla meidän lapsemme joutuvat pahimmillaan keräilemään elantonsa sekalaisista työsuhteista 50 vuoden ajan - se on muuten puoli vuosisataa. Siinä samalla pitää perusta perhe, kasvattaa ja kouluttaa lapset. Mikä heidän työuransa pituus on tällä suuntauksella?. 70 vuotta?
Amerikan alkuperäisasukkaiden sanonta on: "Emme peri maata vanhemmilta, vaan se on meillä lainassa tulevilta sukupolvilta". Suomessa tuleville sukupolville kaadetaan vanhempien lainat sekä maa, joka on liattu ja poispilattu.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä