Ulkolinja: Israelin uudet haasteet

Julkaistu tiistaina 01.10.2013 0 24

BBC:n toimittaja John Ware selvittää, minkälaisia haasteita Israelilla on edessään.

TV1 torstaina 3.10.2013 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 9.10. klo 23.00

Yle Areenassa 7 päivää

Arabikevät on muuttanut Israelin asemaa. Naapurivaltioissa ääri-islamistit ovat saaneet lisää valtaa, Israelissa taas äärijuutalaiset ovat korottaneet ääntään. Ydinaseiden pelko lisääntyy.

Dokumentissa (Israel, Facing the Future) BBC:n toimittaja John Ware tapaa Tel Avivissa nuoria miehiä, joiden elämään kuuluu olennaisesti rock ja asepalvelus. He arvostavat Israelin demokraattisia arvoja, mutta moni on osallistunut Gazan sotilasoperaatioihin.

Länsirannalla multimiljönääri kierrättää toimittajaa rakennuttamassaan uudessa palestiinalaiskaupungissa, mutta toimittaja tapaa siellä myös Hamasin johtajia.

 

Sisäinen uhka ja suhteet länsimaihin

Hallitus tuntuu uskovan, että seuraava vakava konflikti tapahtuu hetkenä minä hyvänsä, mutta Iranin ja Hamasin lisäksi uhka voi tulla myös sisältäpäin.

Valtion turvallisuudesta vastaava poliisiviranomainen on huolissaan eristäytyneestä arabiyhdyskunnasta. Heikkenevät suhteet länsimaihin ovat toinen huolenaihe. Perinteisesti lämpimät välit Yhdysvaltoihin ovat nyt viilenneet.

Boikotti on loannut Israelin mainetta maailman silmissä, ja monen israelilaisen on vaikea käsittää, miksi heitä kohdellaan näin. Millainen on Israelin tulevaisuus muuttuvassa maailmassa?

Tuotanto: BBC, 2013.

 

Suosittele24 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä