Ulkolinja: Ruotsi ruotsalaisille?

Julkaistu maanantaina 04.04.2011 2 147

Pienestä, kansallismielisestä liikkeestä on kasvanut merkittävä poliittinen vaikuttaja.

TV1 keskiviikkona 6.4. klo 22.00

YLE Areena

Ruotsidemokraatit-puolue marssi ensimmäistä kertaa Ruotsin parlamenttivaaleissa menestykseen.

Miten pienestä, kansallismielisestä liikkeestä kasvoi nopeasti merkittävä poliittinen vaikuttaja?

Dokumentissa Ruotsi ruotsalaisille? (Sverigedemokraterna - vägen till riksdagen) seurataan Ruotsidemokraattien kulissien takaista etenemistä eduskuntaan.

Kuinka puolue laati strategioitaan, hoiteli kriisejä ja mistä media puhui – tai vaikeni?

 

Päämäärä: Suurin puolue

Puolueen tiedottaja Mattias Karlsson toteaa, että heidän päämääränsä on olla Ruotsin suurin puolue.

Ulkolinjassa seurataan puoluejohtajia niin harjoittelemassa ruotsalaisia kansantansseja kuin laatimassa vaihtoehtoista valtiobudjettia.

Ruotsidemokraatit arvostelevat poliiseja ja lehtiväkeä, järjestävät islaminvastaisen mielenosoituksen ja hankkivat koteihinsa luodinkestävät ikkunalasit.

Dokumentissa haastatellaan myös puolueen tavallisia kannattajia, kuten polkupyöräkauppiaita Tony ja Pirjo Nilssonia, jotka pyrkivät kunnallispolitiikkaan.

Tuotanto: SVT, Ruotsi 2010.

 

Suosittele147 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 06.04.2011

Mistä media vaikeni ruotsidemokraattien kohdalla ja aiheutti vastareaktion. Voiko meilläkin käydä samoin. Joistakin todella kinkkisistä asioista media on hiiren hiljaa. Ei keskustella koulukiusaamisesta, tuntijaosta eikä kriisivaltioiden suomalaisista sijoittajista jne. Jauhetaan vain verojen kohdentamiskysymystä, joka tulee joka tapauksessa olemaan kompromissi, jonka keskiluokka maksaa.

tiistaina 12.04.2011

Katsoin tv 1 ohjelman ulkolinja "Ruotsi ruotsalaisille".
On se kumma kun eduskunnassa voi kieltäytyä yhteistyöhön puolueen kanssa joka ei miellytä? Eikö jokaisen puolueen pitäisi tehdä yheistyötä niiden puolueiden enemmistön kanssa minkä kansa on valinnut?Ei SD ole mikään rasistinen puolue vaan isänmaallinen puolue.Eikö sekin ole väärin että ei voida mennä julistamaan omaa politiikkaa kun poliisit tai yhteiskunnan suojelevat elimet eivät saa estettyä mielenosoittajien joukkoa jotka mellakoivat eivätkä anna puolueelle puheenvuoroa?Kumpikohan puoli tässä tapauksessa on rasisti?ja jos ei sitä niin mitä sitten?Onhan meillä eduskuntapuolueita jotka ärsyttävät mielipiteillään ja ovat aivan toista mieltä jonkun toisen valitsijaryhmän meilipiteistä ja ihannoimasta puolueesta niin, eihän heitäkään kielletä pitämästä polittista puhettansa kunhan pysyy kieliopillisesti aisoissa ja hyväksytään yhteistyökumppaneiksi.Mehän menemme kuuntelemaan edustajiemme puheita.Oiskohan syytä pohtia näitä asioita vähän syvällisemmin ennen kuin aletaan tuomitsemaan.On huomioitava vielä sekin että Sverge Demokraateilla oli selvi'ä argumentteja omien ajatuksien eteenpäin viemiseen.Eikä vastustajillakaan ole lupaa kirjaimellisesti hyökätä ihmisen kimppuun josta ei pidä.Niin kuin ei kellään meillä kansalaisilla.Demokratian täytyy toimia koska se on se paras järjestelmä mikä tunnetaan ainakin toistaiseksi.Eihän meilläkään esim.Rkp ja Persut sovi yhteiseen hallitukseen mutta hehän voivat keskustella saman katon alla ja eivät hyökkää toistensa päälle ,eikä heidän tarvitse uhkaajia pelätä sen enempää kuin muidenkaan julkisien henkilöiden.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä