Ykkösdokumentti: Apua eläimen ahdistukseen?

Julkaistu maanantaina 17.05.2010 13 175

Lemmikillekin on tarjolla omia mielialalääkkeitä.

TV1 sunnuntaina 23.5. klo 21.10

Lemmikkieläimet ovat omistajilleen yksi perheenjäsenistä.

Lemmikille voi hankkia huippukokkien valmistamia erikoisherkkuja, kynsihoitoja, leikkauksia ja hampaiden oikomista - ainakin, jos on tarpeeksi rahaa.

Uusin trendi on mielialalääkkeet, joita syö yhä useampi lemmikki.

Dokumentti Apua eläimen ahdistukseen? (Pets on Prozac) kertoo, kuinka lääketeollisuus on nopeasti vastannut omistajien tarpeeseen.

Lääketeollisuus on tuonut markkinoille eläimille suunniteltuja ahdistusta helpottavia lääkkeitä - miljardien tuottojen toivossa.

 

Tuotanto: Kanada (2009).

 

Ykkösdokumentti

 

Suosittele175 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 23.05.2010

Ehkä se paras tapa ehkäistä eläimen turhautumista ja "masennusta" on alkaa tehdä jotain sen lemmikkinsä kanssa. Voin hyvin kuvitella jonkun hienostelijan vievän lemmikkinsä lääkärille ja ostavan tolkuttoman kallista mielialalääkettä. Kenties urheilukaupan kautta lenkille sen rakkaan lemmikin kanssa. Siinä olisi molemmille osapuolille hyvää mielialalääkettä.

sunnuntaina 23.05.2010

Jos eläimelle annetaan mielialalääkettä niin ei voida tietää toimiiko se, kun eläin ei puhu. Fyysisistä oireista voi kovin rajoitetusti päätellä mitään.

sunnuntaina 23.05.2010

Tämä ohjelma vain osoittaa, kuinka pihalla jotkut ihmiset on... Markkinamiehethän kauppaa kyllä masennuslääkkeitä vaikka kukille, jos ostajia riittää! Liikuntaa ja mahdollisimman luonnollinen elinympäristö on lemmikille parasta lääkettä.

sunnuntaina 23.05.2010

Yksi parhaita mielialalääkkeitä eläimille on Vihtavuoren valmistamat 3-3,5mm rakeet.Yksi annos riittää ja mirri on hyvin rauhallinen.

maanantaina 05.08.2013

Tämän kommentin kirjoittajalle suosittelen kuitenkin täyteistä, suun kautta nautittuna. Merkillä ei väliä, mutta hoito kannattaa aloittaa heti.

sunnuntaina 23.05.2010

Kun tuli dokumentteja kaiken maailman eläinpsykologeista saattoi niille vielä nauraa. Sillä ihmiset laittoivat rahaa hölynpölyyn, mutta siitä ei ollut kumminkan mitään vahinkoa. Nyt mukaan kuvioihin on tuotu lääkkeet. En usko, että näistä ei olisi mitään haittaa. Olen huolissani näiden eläimien puolesta. Nyt on kyllä menty ihan äärimmäisyyksiin. Parasta lemmikille, vaikkapa koiralle on liikunta, seuranpito ja riittävästä ruokinnasta huolehtiminen. Niin pysyy koira onnellisena, ilman lääkkeitä!

sunnuntaina 23.05.2010

Tällainen soopa EI voi upota tavalliseen suomalaiseen koiran/kissanomistajaan, poislukien ehkä parit stadilaiset chihun kanneksijat... Varsinkin metsästäjät ja luonnossa liikujat kyllä tietää, mikä pitää lemmikin pollan ja fyysisen kunnon terässä. Luonnevikoja toki eläimistäkin löytyy, mutta niitä ei lääkkeillä korjata!

sunnuntaina 23.05.2010

Elämän lääketieteellistymisellä ei ole enää mitään rajaa. On hassua miten medikalisaatio itsessään alkaa muistuttaa jonkinlaista mielenhäiriötä. Voitte uskoa, että kohta ovat mustit ja mirrit myös neuropsykiatrin testeissä.

-Mustin tarina: "Mustilla alko olla tällasta, että ei katsonu silmiin ollenkaan kun sitä puhutteli, niin kyllä sillon alko hälytyskellot soimaan, että täytyy olla jokin kehitysviivästymä tai asperger."

-Mirri pystyy viettämään normaalia elämää lääkkeiden ansiosta: "Meidän Mirrin arjessa oli tosi paljon ongelmia just tän impulsiivisuuden takia, kun pihalintujen ja hyönteisten perässä vaan säntäili. Mut lääkkeet on rauhottanu tilannetta tosi paljon."

sunnuntaina 23.05.2010

jos lääkket toimii ja niistä ei mitää pahaa tapahdu eläimille niin mikäs siinä. oma kissani on todella äkäinen ollu leikkauksen jälkeen ja olenkin jo miettiny et onko sille tullu siitä jotai ahdistusta. se vaan sähisee ja murisee melkein kaikille paitsi minulle itselle..

sunnuntaina 23.05.2010

Tällainen pitäisi kieltää lailla, ihmisiä kuolee tauteihin, jotka voitaisiin lääkkeillä hoitaa ja sitten eläimille ostetaan lääkkeitä joita ne ei tarvitse.

sunnuntaina 23.05.2010

Mielestäni Suomen eläkkeet ovat aivan liian korkeita ja eikä meillä ole varaa maksaa nykyistä hyvinvointiyhteiskuntaa kaikkine terveydenhoito- ja vanhustenhoitopalveluineen puhumattakaan nuorison pahoinvoinnin hoitamisesta.

Kyllä lemmikkieläimet tarvitsevat kunnollista mielenterveyshoitoa sekä lääkkeiden että terapian muodossa.

....HETKINEN.....

tiistaina 25.05.2010

Eläimen käytösongelmat on AINA ihmisen aiheuttamia. Väärä kohtelu, kasvatus, ruokinta, koulutus. Ja myös se, että etenkin koiria jalostetaan sairaiksi ja sisäsiittoisiksi (kissojakin nykyään), mikä myös lisää luonnehäiriöitä fyysisten sairauksien lisäksi. Nämä perusasiat kun saataisiin kuntoon niin ei psyykenlääkkeitä tarvittaisi.

Lemmikin omistajan pitäisi myös perehtyä eläimen käyttäytymiseen noin yleisestikin. Tässä oli esim. kissojen omistajat, jotka pitivät kolmea kissaa (yksi otettu myöhemmin). Tottakai kaksi entistä kissaa hermostuvat, kun tulee uusi tulokas niiden reviirille ja rupeavat sitä kiusaamaan. Se ei lopu ennenkuin kissat muuttavat erilleen. Kissa on luontaisesti sosiopaatti, erittäin reviiritietoinen (epäsosiaalinen yksineläjä) ja stressaantuu vieraista tulokkaista sen reviirille.

sunnuntaina 30.05.2010

Vissiin lemmikin omistaja on se joka tarvitsisi lääkitystä... Ei koira tai kissa ole kuin joku lapsi joka tottelee ja käyttäytyy kuin enkeli, lienee ne lemmikin omistajat jotka tälläisiä lääkkeitä ostaa HIEMAN vieraantuneita todellisuudesta.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä