Ykkösdokumentti: Miehen kuva

Julkaistu torstaina 22.04.2010 2 194

Kalle Rissanen yrittää puhua kodin pelisäännöistä poikansa Aukustin kanssa.

TV1 sunnuntaina 25.4. klo 21.10

Kalle Rissanen on Espoossa asuva IT-alan kouluttaja ja yksinhuoltajaisä, joka pyrkii muuttamaan elämänsä suuntaa.

Kalle havahtuu siihen tosiasiaan, että hänen isänsä päätyi itsemurhaan täsmälleen samanikäisenä ja juuri samassa elämäntilanteessa. Miksi isä päätyi tähän ratkaisuun, ja miten Kalle voisi itse välttää tuon kohtalon?

Kalle oli isänsä kuollessa seitsemänvuotias, ja hänellä on vain hajanaisia muistikuvia tuosta ajasta. Saadakseen totuuden selville hän käy tapaamassa ihmisiä, jotka olivat tekemissä hänen isänsä kanssa ennen tämän kuolemaa.

Miksi lahjakkaat ja menestyvät arkkitehtivanhemmat joivat, pettivät ja repivät toisiaan hajalle niin kauan, kunnes toinen päätyi riistämään hengen itseltään?

 

Mikä riittäisi naisille?

Opastajana toimii terapeutti ja kirjailija Tommy Hellsten, jolta Kalle hakee apua matkan eri vaiheissa.

Matkallaan päähenkilö kohtaa erilaisia miehiä: sukulaisia ja lapsuuden ystäviä, jotka jakavat hänen kanssaan omia kokemuksiaan elämästä.

Miehet puhuvat suhteestaan lapsiin, alkoholiin ja ennen kaikkea naisiin. He ihmettelevät, että miten naisten kanssa pitäisi oikein olla ja elää, kun mikään ei tunnu riittävän. "Ei tässä oikein tiedä, miten pitäisi olla mies".

Dokumentissa esiintyvät miehet rikkovat myyttiä siitä, ettei suomalainen mies osaa tai halua puhua omista tunteistaan ja kokemuksistaan. Aiheen vakavuudesta huolimatta dokumentti sisältää mustaa huumoria ja tilannekomiikkaa.

Miehen kuva on Visa Koiso-Kanttilan suomalaisista miehistä ja pojista kertovan trilogian päätösosa; tätä edelsivät useita elokuvapalkintoja keränneet Isältä pojalle (2004) ja Talvinen matka (2007).

Ohjaus: Visa Koiso-Kanttila. Tuotanto: Guerilla Films.

 

Dokumentti on nähtävissä YLE Areenassa.

 

Suosittele194 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 25.10.2010

sais tulla uusinta dokumentista ku en tuota ensimmäistä näytöstä ehtinyt näkemään.

tiistaina 16.08.2011

toivon teidän miesten liittyvän esim, miesasialiikkeisiin tai feministimiehiin ( miesten ja naisten tasa-arvokysymykset ) löytääksenne itsenne ja syitä siihen miksi suomalaiset miehet ovat maailman väkivaltaisimpiin, alkoholisoituneisimpiin ja masentuneisimpiin kuuluva ryhmä. miksi miehet eivät kasvata lapsiaan yhtä paljon kuin naiset ja miksei poikia opeteta hoivaamaan kuten tyttöjä, jotka sitten helposti ajautuvat yksin hoivaamaan lapsia ja jopa puolisoitaan. Olen huolissani.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä