Aikaa elokuville

Julkaistu keskiviikkona 10.06.2009 0 90

 

TV1 tarjoaa elokuvia vaativaankin makuun.

Kesäiltoina voi uppoutua elokuvien maailmaan. TV1n elokuvista löytyy mahdollisuus niin rentoutumiseen kuin älylliseen pinnistelyyn.

”Tiistai-iltaisin tarjolla on populaarimpaa, pääosin amerikkalaista draamaa ja komediaa kuten Aalloilla tähtien, joka kertoo 50-luvun pop-idolista Bobby Darinista. Elokuvaa Elämän edessä tähdittää puolestaan Sean Connery”, esittelee YLEn ohjelmahankkija Vesa Nykänen.

Laatudraamoja riittää koko kesäksi. Elokuun lopulla tiistai-illan kruunaa Oscar-palkitun näyttelijän Helen Mirrenin henkilökuva kuningatar Elisabet II:sta prinsessa Dianan tapaturmaisen kuoleman jälkimainingeissa.

Eurooppalaisia näkemyksiä

Kesäperjantaisin on luvassa eurooppalaisten ohjaajien laatudraamaa. Maailmaa tutkaillaan esimerkiksi lasten näkökulmasta.

”Kuten olettaa saattaa, eurooppalaiset elokuvat ovat kerronnan tyyliltään erilaisia kuin angloamerikkalaiset”, Nykänen luonnehtii.

Luvassa on esimerkiksi Oscarilla palkittu, vaikuttava tosipohjainen draama Meri sisälläni. Elokuva kertoo halvaantuneesta miehestä, joka taisteli vuosikymmenien ajan oikeudesta armokuolemaan.

Vera Drake on puolestaan 50-luvun Lontooseen sijoittuva vahva draama toisten puolesta uhrautuvasta naisesta, joka joutuu syytteeseen laittomien aborttien tekemisestä.

Sisältö ratkaisee

Television elokuvatarjonta on kasvanut räjähdysmäisesti. YLEn ja perinteisten mainoskanavien rinnalle on tullut elokuvia suoltavia erikoiskanavia.

Nykänen on huomannut, että YLEn elokuvatarjonta pitää kilpailun keskellä hyvin pintansa.

”Elokuvat valitaan YLEn kanaville sisällön perusteella. Jossain toisaalla elokuvat ovat ohjelmavirtaa, ja niiden sisälle ja väliin on saatava myytyä mainoksia.”

Teksti: Päivi Suikkanen

 

 

Suosittele90 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä