Bernard ja Doris

Julkaistu torstaina 05.05.2011 1 157

Susan Saradon ja Ralph Fiennes tähdittävät tarinaa tupakkamogulin perijättärestä.

TV1 sunnuntaina 8.4. klo 23.25 - 01.05

Yle Areenassa 14 päivää

Elokuva Bernard ja Doris (12) (Bernard and Doris) on Susan Sarandonin (Doris) ja Ralph Fiennesin (Bernard) tähdittämä fiktiivinen tarina tupakkamogulin perijättärestä Doris Dukesta ja hänen ystävyydestään irlantilaisen hovimestarin ja palvelijan Bernard Laffertyn kanssa.

Doris Dukesta tuli monimiljonääri vain 12-vuotiaana.

Tupakkamogulin perijättären elämän näyttivät täyttävän yltäkylläisyys, hulppeat juhlat ja hyväntekijänä toimiminen, mutta tosiasiassa naisen elämä oli yksinäistä.

 

Hovimestarista ystäväksi

Doris erosi kaksi kertaa ja lisäksi hän menetti vastasyntyneen lapsensa. Tämä teki Doriksesta sielultaan erakon.

Hän omistautui orkideoilleen, joita hän hoiti kuin syntymättömiä lapsiaan.

Erotettuaan äkkipikaistuksissaan hovimestarinsa Doris palkkasi toimeen hetken mielijohteesta Bernard Laffertyn, vaitonaisen irlantilaismiehen, jolla oli vaikuttava lista entisistä työnantajista.

Työsuhteen alkaessa vuonna 1987 Doris ei aavistanut, että heidän välilleen kehittyisi lämmin ystävyys, joka kestäisi hänen elämänsä loppuun saakka.

Pääosissa: Susan Sarandon, Ralph Fiennes, James Rebhorn, Nick Rolfe, Peter Asher, Monique Curnen. Ohjaus: Bob Balaban. Käsikirjoitus: Hugh Costello. Tuotanto: HBO Films, 2008.

Elokuva on esitetty TV1:ssä edellisen kerran toukokuussa 2011.

 

Suosittele157 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

perjantaina 13.05.2011

tämäkin elokuva, Bernard ja Doris, jäi monen muun elokuvan lisäksi katsomatta minulle myöhäisen ajankohdan takia. Ihmettelen taas kerran, että miksi sellaiset elokuvat, joissa ei ole kohtuuttomasti ampumista, väkivaltaa tms yletöntä surkeutta, tulevat niin myöhään että me ikäihmiset emme voi sitä katsella? Minulla ei ole vara ostaa tallentavaa digiboksia enkä ehkä osaisi sitä käyttääkään. Olkaa hyvä ja aikaistakaa hyvien elokuvien lähetysaikoja.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä