Ihan suunnitellusti

Julkaistu torstaina 29.07.2010 0 135

Tyttäret kokoontuvat äidin syntymäpäiville. Kuvassa Iris (Corinna Harfouch, vas.), Anne (Dagmar Manzel), Silvia äiti (Christine Schorn) ja Marianne (Kirsten Block).

TV1 torstaina 25.11. klo 23.30

Ihan suunnitellusti (Frei nach Plan) on sympaattinen, tragikoomisia piirteitä sisältävä draama kolmesta erilaiset elämänvalinnat tehneestä sisaruksesta, jotka kohtaavat äitinsä syntymäpäivillä.

Anne päättää pistäytyä kotikylässään, koska äiti täyttää vuosia. Myös hänen molemmat siskonsa ovat paikalla: Iiris asuu äitinsä kanssa samassa asunnossa, ja sisaruksista nuorin, Marianne, asuu käytännössä äitinsä vieressä perheineen.

Anne, perheen kapinallinen musta lammas, joka on tehnyt uraa laulajana, sotkee juhlajärjestelyt täysin ja koko tilanne on saamassa tragikoomisia piirteitä, kun nainen rakastuu nuorimman siskonsa mieheen.

Juhlajärjestelyt ovat jäämässä kokonaan keskimmäisen siskon Iiriksen hoidettavaksi, kun ympärillä jännitteet kiristyvät. Syntyykö perhejuhlissa ilmiriita siskojen välille vai saadaanko tulenherkkä tilanne taltutettua?

Elokuva sai parhaan feature-elokuvan palkinnon Shanghain kansainvälisillä filmifestivaaleilla vuonna 2007.

Ohjaus: Franziska Meletzky Näyttelijät: Dagmar Manzel, Corinna Harfouch, Kirsten Block ja Christine Schorn Kesto: 95 min.

 

Suosittele135 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä