Kotiopettajattaren romaani

Julkaistu tiistaina 17.12.2013 0 8

Rouva Fairfax (Judi Dench) palkkaa Jane Eyren (Mia Wasikowska) isäntänsä kasvattityttären kotiopettajattareksi.

TV1 torstaina 2.1.2014 klo 21.05 - 23.00

Elokuvalla ei ole nettikatselua.

Cary Fukunagan vuonna 2011 ohjaama englantilainen elokuva Kotiopettajattaren romaani (12) (Jane Eyre) on tuorein tulkinta Charlotte Brontën klassisesta rakkaustarinasta.

Varhain vanhempansa menettänyt ja synkän lapsuuden elänyt Jane Eyre (Mia Wasikowska) palkataan kotiopettajaksi salaperäisen herra Rochesterin (Michael Fassbender) kartanoon. Suhde äkkipikaiseen Rochesteriin syvenee, ja samalla tämän synkkiä salaisuuksia peittävä verho alkaa rakoilla.

 

Kaikkien aikojen paras Jane

Mia Wasikowskaa on kiitelty jopa kaikkien aikojen parhaaksi Jane Eyren tulkitsijaksi. Tulkitsijoita onkin paljon, sillä Brontën vuonna 1847 julkaisemasta kartanoromantiikan ajattomasta tarinasta on tehty lähes 20 elokuvaversiota ja joukko tv-sovituksia.

Tunnetuimpia elokuvaversioidentekijöitä ovat Orson Welles ja Franco Zeffirelli. Tarinan ajattomuutta kuvastaa sekin, että elokuvasovituksia on tehty Intiassa ja Meksikossa.

Tuotanto: Englanti, 2011.

Yle Teema esittää Kotiopettajattaren romaanista 5.1.2014 klo 11.40 Orson Wellesin ohjaaman version vuodelta 1943. Neliosainen draamasarjaversio on nähtävänä Yle Areenassa vuoden 2013 loppuun.

 

Suosittele8 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä