Miesten vuoro

Julkaistu keskiviikkona 12.12.2012 0 54

Vilvoittelemassa Marko Nikkinen (vas.), Olavi Suokas, Jukka Mönkkönen, Matti Viljamaa.

TV1 sunnuntaina 23.12.2012 klo 22.55 - 00.15

Yle Areenassa 7 päivää

Miesten vuoro on elokuva, jossa alastomat suomalaiset miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Saunoja, saunojia ja tarinoita on useita, mutta niitä kaikkia yhdistää ystävyys ja rakkaus.

Sauna on paikka, jossa juro ja ujo suomalainen mies oikeasti puhuu sydämensä puhtaaksi. Siellä hyvän ystävän olkapäätä vasten on turvallista kyyneleet silmissä puhua elämän tuskaa tai nauraa onnea. Suomalaisen miehen on helpompaa puhua ongelmistaan ystävien kesken saunan lauteilla, kuin hakeutua terapeutin hoitoon.

 

Tittelit naulakkoon

Saunassa vallitsee todellinen demokratia. Ammatti ja muut roolit jätetään pukuhuoneisiin ja löylyihin astellaan alastomina omina itsenämme kaikkine virheinemme ja erheinemme.

Saunassa ei ole väliä oletko putkimies, toimitusjohtaja, bussikuski, lapsi, nuori tai vanha - kaikki ovat siellä tasa-arvoisina nauttimassa samasta hetkestä ilman minkäänlaista erottelua.

 

Joku jota rakastaa

Esimerkkinä saunoista ovat muun muassa sotaveteraanien sauna, joulusauna ja paperitehtaan sauna. Kaikissa saunoissa käsitellään siellä olevien ihmisten elämien käännekohtia, sekä synkkiä että onnellisia.

Eri tarinoiden kautta etsitään elokuvan keskeistä sanomaa: elämä on helpompaa jos on joku jota rakastaa.

Miesten vuoro sai Planete Doc Review -festivaaleilla Varsovassa festivaalien kilpailusarjan pääpalkinnon. Se on palkittu myös Tampereen elokuvajuhlilla, Visions du Réel -festivaaleilla Sveitsissä ja DocAviv -elokuvafestivaaleilla Israelissa. Dokumentti on myös palkittu Kultaisella Venlalla vuonna 2012.

Ohjaus: Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen, 2010.

Elokuva uusitaan lauantaina 29.12. klo 13.00.

 

Suosittele54 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä