Minä, sinä ja kaikki muut

Julkaistu tiistaina 21.12.2010 0 164

Palkittu omaperäinen draamakomedia kertoo köyhän videotaiteilijan ja juuri eronneen kenkäkauppiaan kohtaamisesta.

TV1 torstaina 6.1. klo 22.35

Minä, sinä ja kaikki muut (Me and You and Everyone We Know, K15) on monisyinen draamakomedia, joka sisältää useita sivujuonia.

Useaan kertaan palkittu elokuva on kertomus Richardista, joka on juuri eronnut vaimostaan. Mies muuttaa uuteen asuntoon, jonne muuttavat myös hänen lapsensa Robbyn, 6, ja murrosiässä oleva 14-vuotias Peter.

Kenkäkauppiaana työskentelevä Richard tapaa työnsä kautta autonkuljettajana työskentelevän Christinen. Parin välille syntyy nopeasti orastava romanssi.

Richardin, Robbyn ja Peterin elämässä riittää tapahtumia. Lapsilla on yhteinen chat-nimimerkki, jossa he tapaavat vanhemman naisen, joka ehdottaa tapaamista kasvotusten.

Perheen naapurissa asuu kaksi teini-ikäistä tyttöä, jotka ovat ihastuneita keski-ikää lähestyvään toiseen naapuriin. Tytöt kysyvät Peteriltä, voisiko tämä toimia heidän koekaniininaan ennen todellista koitosta. Harjoitukset kuitenkin keskeytyvät, kun naapurin tyttö näkee teinien touhun ikkunasta.

 

Kolikko kuluttaa aikaa

Christinen oikea intohimo on videotaide, ja hän saakin töitään esille museoon sinnikkään yrityksen tuloksena. Katsojille museon intendentti onkin jo ennestään tuttu. Elokuvan aikana tarinat kietoutuvat toisiinsa hämmentävällä tavalla.

Lopussa Robby löytää häntä askarruttaneeseen asiaan syyn: poika herää joka aamu siihen, kun liikemies lyö kolikolla liikennemerkkiä. Robby kysyy syytä tähän, ja mies kertoo kuluttavansa vain aikaansa.

Tämän jälkeen liikemies antaa kolikon Robbylle ja nousee bussiin. Robby yrittää samaa temppua, ja tosiaan: joka kerta, kun hän lyö kolikolla liikennemerkkiä, aurinko nousee aina vähän ylöspäin. Aika tosiaan kuluu.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Miranda July, joka myös näyttelee Christinaa. Ohjaus: Miranda July, näyttelijät: John Hawkes, Miranda July, Miles Thompson, Brandon Ratcliff ja Najarra Townsend, tuotanto: IFC Films, USA 2005.

 

Suosittele164 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä