Paratiisin värit

Julkaistu maanantaina 06.06.2011 0 142

Paul Gauguin (Kiefer Sutherland) ryhtyi taidemaalariksi kyllästyttyään pörssimeklarin työhön.

TV1 perjantaina 10.6. klo 21.00

Elokuva Paratiisin värit (Paradise Found) kertoo taidemaalari Paul Gauguinista, joka jättää työn, perheen ja Pariisin taakseen etsien inspiraatiota Tahitilta.

 

Vauraudesta ahdinkoon

Paul Gauguin (Kiefer Sutherland) on menestyvä pörssimeklari. Hän asuu Pariisissa vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa.

Gauguin on kiinnostunut taiteesta ja kerää sitä. Hän tajuaa, että pörssimeklarin työ, vaikkakin se tuo mukanaan mukavan elämän ja rahaa, ei tuota hänelle tyydytystä. Paul Gauguin haluaa maalata.

Vaimo Mette (Nastassja Kinski) vastustaa miehensä heittäytymistä taidemaalarin ammattiin, mutta Paul ei luovu suunnitelmastaan: hän haluaa omistautua maalaamiselle.

Päätös tietää perheelle laihoja vuosia ja kärsimystä, sillä taulut eivät mene kaupaksi ja läpimurto taiteen huipulle ei käykään käden käänteessä.

 

Inspiraatiota Tahitista

Mette toivoisi, että mies tulisi järkiinsä ja hankkisi kunnon töitä. Lopulta elämä taiteilijan kanssa käy vaimolle ja lapsille liian raskaaksi ja he muuttavat pois kotoa.

Paul Gauguin suuntaa purjelaivan kyydissä kohti Tahitia, jossa hän etsii uutta inspiraatiota. Hän haluaa maalata uudella tavalla ja tehdä tauluja, jotka ovat vallankumouksellisia.

Hän tutustuu alueen alkuperäisväestöön ja alkaa maalata kirkkailla väreillä maalauksia muun muassa alueen tahitilaisnaisista.

Ohjaus: Mario Andreacchio. Näyttelijät: Kiefer Sutherland, Nastassja Kinski, Alun Armstrong. Paul Gauguin (1948-1903), tuotanto: Australia, 2003.

 

 

Suosittele142 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä