Radan rakentajat

Julkaistu perjantaina 17.08.2012 2 78

Kiinalaislapsi Pikku Tiikeri (Sun Li) pelastaa James Nicholin (Luke MacFarlane)

TV1 tiistaina 28.8. klo 21.00

Yle Areenassa 7 päivän ajan

Uusi Pohjois-Amerikan mannerta halkova rautatie yhdisti Atlantin ja Tyynenmeren ja mahdollisti Yhdysvaltojen ja Kanadan taloudellisen ihmeen.

Rautatien rakentaminen oli hengenvaarallista ja kallista, joten rakennuttajat laivasivat maahan tuhansia kiinalaisia vierastyöläisiä, jotka lähtivät matkaan suurin toivein. Moni heistä lähti viimeiselle matkalleen. Jokainen ratametri raivattiin lukemattomien kiinalaisten hengellä, ja ruumiskasat tervehtivät uusia tulijoita.

Jännittävä draama kertoo tarinan Kanadan Kalliovuoria halkovan radan rakentamisesta 1880-luvulla. Rakennuttaja lähettää poikansa James Nicholin (Luke MacFarlane) Kiinaan hakemaan uutta laivalastillista ratatyöläisiä. Perillä sattuu onnettomuus, jossa hän käy lähellä kuolemaa. Nichol palkkaa pelastajansa, nuoren kiinalaispojan, Pikku Tiikerin (Sun Li), tietämättä, että hänellä on tarkoin varjeltu salaisuus.

Pikku Tiikeriä ajaa toinenkin voima. Hän haluaa selvittää, minne katosi hänen isänsä, joka myös oli lähtenyt Kanadaan rautatietä rakentamaan. Jamesin ja Pikku Tiikerin kohtaaminen vaikuttaa monen ihmisen elämään.

Löytääkö Pikku Tiikeri vastauksensa isän kohtaloon, vai päättyykö hänen elämänsä matalaan multakasaan jonnekin verellä rakennettavan radan varteen?
 

Radan rakentajat (Iron Road, Yhdysvallat / Kiina 2008) Ohjaus: David Wu. Pääosissa: Peter O'Toole, Sam Neill, Sun Li, Luke MacFarlane ja David Wu. Tuotanto: CBC, Iron Road Productions.

Suosittele78 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 28.08.2012

Minne jäi tekstitys?

tiistaina 28.08.2012

Aivan ihana leffa. Vaikka kyllä oli surullinen. tietääkö kukaan onko tätä elokuvaa myynnissä dvd:nä?

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä