Rakkautta ja tupakkia

Julkaistu maanantaina 24.05.2010 0 152

Metallimies Nick joutuu valitsemaan vaimonsa ja punatukkaisen Tulan (Kate Winslet) väliltä.

TV1 perjantaina 28.5. klo 21.30

Rakkautta ja tupakkia on John Turturron ohjaama nyky-Amerikkaan sijoittuva romanttinen ja tummasävyinen musikaalikomedia, joka kertoo newyorkilaisesta duunarista, joka joutuu valitsemaan ompelijavaimonsa ja punatukkaisen namupalan väliltä.

James Gandolfini esittää Nick Murderia, metallityömiestä, jonka tuhoon tuomittu salarakkaus puoleensavetävään Tulaan (Kate Winslet) on vienyt hänen avioliittonsa tuhon partaalle.

Nickin vaimolle Kittylle (Susan Sarandon) uskottomuus on viimeinen pisara. Kitty saa järkyttyä itsekin huomatessaan, kuinka raivoihinsa hän on joutunut kelvottoman aviomiehensä vuoksi.

Kohtalon oikusta myös Nick ymmärtää, kuinka paljon hän on aiheuttanut tuskaa perheelleen, mutta aika alkaa olla jo vähissä asioiden korjaamiseksi.

Turturro on rakentanut elokuvasta hilpeän ja intensiivisen paketin, jossa musiikki astuu kuvaan, kun sanat eivät enää riitä kuvaamaan roolihahmojen tuntemuksia.

Musiikin kieli on universaali, ja sen avulla myös hahmot pääsevät lähemmin kosketuksiin toistensa kanssa. Elokuvan tuottajina ovat toimineet elämänmakuisista ja rosoisista elokuvistaan tutut Coenin veljekset.

Elokuvan musiikki on rakennettu modernien tunteiden tulkkien, muun muassa Nick Cave, James Brown, Janis Joplin ja Bruce Springsteen, ympärille.

Ohjaus: John Turturro. Rooleissa: James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet, Steve Buscemi, Mandy Moore, Bobby Cannavale, Mary-Louise Parker, Aida Turturro, Christopher Walken. USA 2005, kesto 102 min.

 

Suosittele152 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä