Tiikeri ja lumi

Julkaistu keskiviikkona 10.08.2011 0 135

Kaunis Vittoria haavoittuu pommi-iskussa työmatkallaan, mutta selviää lopulta takaisin Italiaan.

TV1 perjantaina 26.8. klo 21.00 – 22.50

Elokuvassa (La tigre e la neve) lemmenkipeä runoilija lähtee pelastamaan rakastamansa naisen Bagdadista, jossa Irakin sota on juuri syttynyt.

 

Yksipuolista rakkautta

Italialainen, hajamielinen runoilija ja kahden lapsen isä Attilio elää omissa maailmoissaan. Hänen rinnassaan roihuaa runouden lisäksi ikuinen palo Vittoria-nimistä naista kohtaan. Tunne on kuitenkin yksipuolinen, sillä Vittoria ei jaksa kiinnostua Attilion seurasta. Sen sijaan hän matkaa työasioissa irakilaisen runoilijan kanssa Bagdadiin.

 

Kuoleman kielissä

Bagdadissa puhkeaa sota ja Vittoria haavoittuu pommi-iskussa. Kun Attilio kuulee nämä huonot uutiset puhelimitse, hän lähtee oikopäätä lentokentälle ja onnistuu pääsemään Irakiin suuntaavalle lennolle. Hän löytää Vittoriansa sairaalasta, mutta näky on lohduton. Sairaalassa ei ole saatavilla kunnon hoitoa.

 

Paluu matkalle

Attilio lähtee raivoisasti, sodan vaaroista välittämättä, etsimään rakkaalleen lääkettä ympäri lähiseutua. Kuoleman kielissä viruva Vittoria on täysin tietämätön Attilion urheista ponnisteluista hänen hyväkseen. Vittoria selviää ja lopulta molemmat palaavat kotiin Italiaan - tosin eri aikaan.

 

O: Roberto Benigni. N: Roberto Benigni, Jean Reno, Nicoletta Braschi, Tom Waits.

Italia 2005

 

 

Suosittele135 Suosittelee
Asiasanat:

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä