Tursas ja valas

Julkaistu torstaina 27.05.2010 0 147

Isä-Bernardin roolissa nähdään Jeff Daniels ja poika-Frankin Owen Kline.

TV1 perjantaina 4.6. klo 21.00

TV1:n perjantai-illoissa katsellaan kesän ajan laadukkaita elokuvia. Tursas ja valas (The Squid and the Whale), 80-luvun Brooklyniin sijoittuva draamakomedia kertoo teini-ikäisistä veljeksistä, jotka joutuvat valitsemaan puolensa kirjailijavanhempiensa sotkuisessa avioerossa.

Bernard (Jeff Daniels) on keski-ikäinen parhaat päivänsä nähnyt kirjailija, joka on siirtynyt yliopiston professorin tehtäviin. Joanin (Laura Linney) ura taas on vahvassa nousukiidossa, häntä pidetään erittäin lahjakkaana kirjailijana. Pariskunnalla on kaksi lasta, 16-vuotias Walt ja 12-vuotias Frank.

Bernard on itsekäs ja turhautunut elämäänsä sekä menetettyyn uraansa, Joan taas vilpitön ja innoissaan uusista mahdollisuuksistaan. Liitossa ei kaikki ole kohdallaan, ja Joan on uskoton. Tämä johtaa vanhempien eroon, ja hämmentävässä tilanteessa lapset alkavat valita puoliaan.

Vanhempi Walt ihailee isänsä jääräpäisyyttä, kun taas nuorempi Frank rakastaa äitinsä avoimuutta asioita kohtaan. Pikkuveli Frank juo alkoholia ja kummastelee avoimesti äitinsä seksielämää. Isoveli Walt on sekaisin ja epävarma itsestään.

Elämä on erilaista kuin koskaan ennen, ja lapset kulkevat kahden kodin välillä pingispallon tavoin.

Elokuvan ohjannut ja käsikirjoittanut Noah Baumbach käsittelee asiaa koskettavasti ja lämpimän humoristisella otteella.

Rooleissa nähdään Danielsin ja Linneyn ohella myös TV2:lla paraikaa pyörivässä True Bloodissa ihastuttava Anna Paquin sekä Owen Kline, Jesse Eisenberg ja William Baldwin. Kesto: 88 min, USA 2005.

 

Suosittele147 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä