Vääräuskoinen

Julkaistu perjantaina 24.09.2010 0 132

Leahin roolissa nähdään Holly Kenny.

TV1 torstaina 30.9. klo 23.40

Bradfordin kunnan vuokrataloissa kapinointi vanhempia vastaan on pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

McNeilin perheen ongelmana eivät kuitenkaan ole huumeet tai koulupinnaus, vaan perheen varhaisteinin kääntyminen islaminuskoon.

Leah McNeilin äidillä Debbiellä on monenlaisia ongelmia - hän on lukutaidoton ja alkoholi maistuu. Lapsiaan hän kuitenkin rakastaa, ja on päättänyt, että tarjoaa näille paremmat olot. Hän päättää jättää taakseen Leedsin ja umpikujaan ajautuneen ihmissuhteensa, ja muuttaa toiseen kaupunkiin, jossa elämän voisi aloittaa puhtaalta pöydältä.

Debbie ja hänen kolme lastaan päätyvät asumaan keskelle Bradfordin muslimiyhteisöä, missä heistä välittömästi tulee kiinnostuksen keskipiste. Näillä kulmilla kun limuviinat ja minihameet ovat jotakin tavallisuudesta poikkeavaa.

11-vuotias Leah ja hänen sisaruksensa ovat ainoita valkoihoisia lapsia uuden koulun pihamaalla, ja alkuun Leah tuntee olevansa kovin yksin vieraassa maailmassa. Hän katselee muslimikulttuuria ja islamin uskoa epäillen, mutta vähitellen tämä uusi maailma tarjoaa hänelle jotakin lumoavaa: tyynen ja turvallisen pakopaikan omasta arjesta ja kodista, jossa elämä on välillä tuskaa ja surua täynnä.

Leah ystävystyy naapurin Yasminin kanssa, ja koulussa hän oppii, ettei uusi maailma sittenkään ole niin vieras, kuin hän aluksi pelkäsi. Miten Leahin perhe suhtautuu Leahin uuteen maailmaan, ja löytääkö Leahin perhe paikkansa vieraan kulttuurin ja tiiviin yhteisön keskellä?

Draama Vääräuskoinen (White Girl) palkittiin BAFTAlla viime vuonna.

Draaman pääosissa nähdään Melanie Hill, Holly Kenny, Tariq Jordan, Anna Maxwell Martin, Daniel Mays ja Aaron Neil. Käsikirjoitus on Abi Morganin ja ohjaus Hettie Macdonaldin. Tuotanto: Tiger Aspect Production, Iso-Britannia 2008.

 

Suosittele132 Suosittelee
Asiasanat:

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä