Veikko Aaltonen: Työväenluokka

Julkaistu keskiviikkona 28.04.2010 0 155

Kuvassa Imatra Steel Oy:n tehtaan sulaton työntekijä Eino Ruottinen.

TV1 lauantaina 1.5. klo 12.35

Työväenluokka on dokumenttielokuva teollisuudessa työskentelevien ihmisten elämästä, elämänmuodosta ja yhteisestä kulttuurista.

Veikko Aaltosen vuonna 2004 valmistunut elokuva kertoo teollisuudessa työskentelevien ihmisten elämästä, elämänmuodosta ja yhteisestä kulttuurista.

Työväenluokan päähenkilöitä ovat pääluottamusmies Jukka Kärnä ja pian eläkkeelle jäävä Eino Ruottinen Imatra Steel Oy:n terästehtaalta sekä uraansa UPM-Kymmenen paperitehtaalla Valkeakoskella aloittelevat nuorukaiset.

Imatralla huolta aiheuttavat mahdolliset lomautukset ja niistä aiheutuvat seuraukset terästyöläisten elämään. Siinä sivussa todistetaan muun muassa vanha suomalainen totuus, ettei asioista puhuta niiden oikeilla nimillä muutoin kuin kaikkein pyhimmässä eli saunassa.

Paperitehtaalla harjoitteluaan suorittavia Arto Reinikaista (kuvassa) ja Juha Ryynästä huolettaa myös tulevaisuus työmaailmassa. Teollisuusoppilaitoksesta valmistumisestaan huolimatta he eivät koe vakinaisen työpaikan saamista lainkaan varmana.

Epätietoisuus työn jatkumisesta tekee poikien tulevaisuuden suunnitelmien tekemisen varsin vaikeaksi.

Työväenluokka on Aaltosen perinteisten ammattien nykytilaa kartoittavan dokumenttitrilogian – Maa (2001), Työväenluokka (2004) ja Paimenet (2005) – toinen osa.

Ohjaus ja leikkaus: Veikko Aaltonen, käsikirjoitus: Veikko Aaltonen ja Heikki Partanen, kuvaus: Pekka Uotila, ääni: Risto Iissalo, musiikki: Mauri Sumén. Tuotanto: Alppiharjun Elokuva Oy / Heikki Partanen

 

Suosittele155 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä