Alamaailma: Kyttä

Julkaistu tiistaina 25.01.2011 7 209

Mannisen taidot noteerataan venäläisessä huumeliigassa ja hänestä tulee liigan pomon Igor Harlamovin (kuvassa oik. Alexander Bolsakov), ja tämän oikean käden Andrejn (Viacheslav Razbegaev) luottomies.

TV1 maanantaisin alkaen 31.1. klo 21.30

Alamaailma-trilogian toisessa sarjassa Kyttä (K15), Tukholman huumeyksikön suomalainen huumepoliisi Pekka Manninen (Antti Reini) pistetään jäähylle ja passitetaan Suomeen, jossa Mannisen koville otteille löytyy käyttöä.

Manninen solutetaan venäläiseen huumeliigaan tehtävänään kartoittaa Pietarista tulevan heroiinin reitityksiä tänne ja muualle Eurooppaan. Näitä reitityksiä on selvitetty tuloksetta jo pitkään Helsingin poliisin huumeosastolla.

Manninen joutuu venymään äärimmäisiin keinoihin, jotta hänen poliisitaustansa ei paljastuisi venäläiselle liigalle. Manninen ajaa itsensä tilanteeseen, josta ei helpolla löydy poispääsyä.

Raja laillisen ja laittoman poliisitoiminnan välillä hämärtyy Manniselta siihen pisteeseen, että hän alkaa toimia kuin rikollinen vaikka itse uskoo vakaasti edelleen toimivansa kuin poliisi.

 

"Idänkaupan uudet suuntaukset"

Ensimmäisessä osassa vastoin kaikkia poliisimääräyksiä Manninen tekee yhden miehen rynnäkön huumekämppään, jossa huumediileri Henkke Larssen antaa heroiinia alaikäiselle tytölle. Manninen ei malta odottaa apujoukkoja vaan syöksyy sisään pelastamaan tyttöä.

Henkke pidätetään ja Manninen kuulustelee miehen sairaalakuntoon.

Manninen lähtee Suomeen vastahakoisesti. Hän tapaa Suomessa komisario Kiven, josta tulee Mannisen yhteyshenkilö. Manninen saa uuden henkilöllisyyden.

Tästä eteenpäin hän on Kari Petola, joka on muuttanut Suomeen hyötyäkseen "idänkaupan uusista suuntauksista". Manninen solutetaan huumeliigaan, joka tuo heroiinia Suomeen, ja alkaa tehdä liigalle töitä.

Mannisen peitehommaan kuuluu viedä Suomesta Pietariin luksusautoja venäläisen tulkin, Nadjan (Tatiana Susi) kanssa. Pian mafia noteeraa Mannisen taidot ja hän ylenee huumeliigassa vastuullisempiin töihin.

 

Lisää Alamaailmasta

 

Suosittele209 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 04.02.2011

Miksi suomalaista ja venäläistä puhetta ei erota toisistaan? Näyttelijät nielevät sanansa nk dekkarimaisesti " e.. vält.. kuole..( pro: en välitä kuolemasta). Eikö äänittäjä osaa, eikö ohjaaja osaa eivätkö näyttelijät osaa PUHUA SELVÄSTI. Tahdon kuulla tämänkin esiintyjäsakin jossakin ja tietää, pystyvätkö nämä ihmiset yleensä ilmaisemaan itseään ymmärrettävästi, vai ostavatko he kaupasta " ja y ask Nort"- loput nieltynä. Kuka idiootti pitää tätä suomalaisen rahvaan tavaramerkkinä ? Sen lahjakkuuden tahdon radioon kertomaan mutinamielikuviaan.Ja joka stoorissa se toistuu sama. Lukea me suomalaiset osaamme, mutta kuka tulkitsisi meille suomalaiset mutina tv:n ohjelmat. Tekstitys näille taiteilijoille.
Kiukus... kuu... ( Kiukustunut kuulija, lopputavut nielty)
Kirsti Leikkonen

lauantaina 05.02.2011

Nyt on mies oikealla paikalla nimittäin Antti Reini. Sopivan rosoinen tyyppi huumepoliisin rooliin. Muut poliisiroolien miehitykset ovat jotenkin - pullamössöä. Venäläiset näyttelijät ovat ihan oma lukunsa. Miehet ovat kirveellä veistettyjä jo luonnostaan, ja siksi niin tavattoman karismaattisia, myös tv-ruudussa.

perjantaina 11.02.2011

Kotikatsomon kotimaisiin draamoihin, myös Alamaailmaan, on tarjolla ohjelmatekstitys suomeksi. Tekstityksen voi valita vastaanottimen tekstityskieliasetuksista tai kaukosäätimen tekstityspainikkeella ja valitsemalla tekstityskieleksi "hollanti". Lisää ohjelmatekstityksestä www.yle.fi/ohjelmatekstitys.

tiistaina 15.02.2011

Miksi haaskataan hyvää kotimaista ammattitaitoa ( mm. Reini) noin huonoon käsikirjoitukseen. Tarina alkoi lupaavasti mutta lopussa meni jo ohi huonoudessa jopa edellisen alamaailma pätkän. Sarjan edetessä alkoi toivoa kuulaa jo omaan kalloon. Alkaako rikostutkinta, ketkä ovat vastuussa rahojen haaskauksesta ja mistä voi hakea vahingonkorvausta menetetystä vapaa-ajasta ja henkisistä kärsimyksistä.

tiistaina 15.02.2011

Ihan hyvää kotimaista draamaa kovaotteisista poliiseista ja roistoista.

Jäin ihmettelemään mistä se rahasäkki tyhtäkkiä ilmestyi Mannisen rähjäiseen Saabiin viimeisellä keikalla? Kertokaa!

tiistaina 15.02.2011

Käsikirjoittajat vastuuseen! Aivan käsittämättömiä juonenkäänteitä. Ihmettelen, etteivät oikeat kriitikot ole älähtäneet..?
Tällä budjetilla ja näyttelijäkaartilla olisi varmasti saanut hyvääkin väntöä aikaiseksi. Nyt harmitti vaan koko ajan kökkö juoni!

keskiviikkona 16.02.2011

Mielestäni mielenkiintoinen ja hyvin tehty suomalainen poliisisarja.
lisää samanlaista niin suosio on taattu. Tykkäsin niin pirusti !

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä