Kotikatsomo: Eläville ja kuolleille

Julkaistu torstaina 18.10.2012 0 75

Jaakko-isän roolissa nähdään Hannu-Pekka Björkman.

TV1 sunnuntaina 4.11. klo 21.05 - 22.40

Yle Areenassa 7 päivää

Perheen nuorempi poika on kuollut omakotitalon pihamaalla sattuneessa onnettomuudessa. Jäljelle jääneet yrittävät löytää tietä eteenpäin surun keskellä.

Kun perheen äiti suree lohduttomasti, isän tehtäväksi jää huolehtia perheen arkirutiineista. Eloonjäänyt poika kokee menettäneensä paitsi pikkuveljensä myös vanhempansa.

Lähiympäristön ymmärtämättömyys vaikeuttaa perheen tilannetta ja raskaan menetyksen myötä esille alkavat nousta aiemmat, käsittelemättömät ja vaietut menetykset.

 

Arki muuttuu

Elokuva Eläville ja kuolleille (12) alkaa onnettomuuden jälkeisestä päivästä ja seuraa hiljaa ja myötätuntoisesti tavallisen suomalaisperheen toipumista ensimmäisen suruvuoden ajan.

Menetys muuttaa vähitellen perheen näennäisesti samanlaisena jatkuvan arjen.

Suru ja suremattomuus, miehen naisen ja lapsen suremistapojen erilaisuus ja aikaisuus, sekä ympäristön tarve unohtaa ja jatkaa elämää "kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan" ovat pohjimmiltaan toiveikkaassa elokuvassa esille nousevia teemoja.

 

Perustuu tositapahtumiin

Palkittu elokuva perustuu todelliseen, vuonna 1986 sattuneeseen tapahtumasarjaan Pietarsaaressa. Käsikirjoitus on tehty tiiviissä yhteistyössä lapsensa menettäneen perheen kanssa.

Draama on esitetty edellisen kerran vuonna 2007. Ohjelmaan on valittavissa suomenkielinen ohjelmatekstitys. Uusinta maanantaina 5.11. klo 22.30.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kari Paljakka. Rooleissa: Hannu-Pekka Björkman ja Katja Kukkola. Tuotanto: Sputnik Oy/2005.

 

Suosittele75 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä