Kotikatsomo: Kolme viisasta miestä

Julkaistu keskiviikkona 14.12.2011 1 199

Rauno (Timo Torikka), Matti (Pertti Sveholm) ja Erkki (Kari Heiskanen) viettävät jouluaattoa baarissa.

TV1 sunnuntaina 25.12. klo 20.50 – 22.30

YLE Areenassa 7 päivää

Kolme nuoruudenystävää, Matti, poliisi, Erkki, valokuvaaja ja Rauno, näyttelijä, tapaavat sattumalta jouluaattona Helsingissä.

He viettävät illan karaokebaarissa. Laulamisen ja juomisen lomassa he kertovat elämästään, sen iloista ja suruista, paljastaen kipeitäkin asioita, pannen jopa ystävyytensäkin koetukselle.

Tapahtumat saavat yllättävän käänteen, kun salaperäinen nainen ilmestyy baariin.

 

Näyttelijäkeskeinen metodi

Elokuvan Kolme viisasta miestä (K11) päähenkilöitä esittävät Kari Heiskanen, Pertti Sveholm ja Timo Torikka. He ovat myös luoneet omat henkilöhahmonsa yhteistyössä ohjaajan kanssa.

Perinteistä käsikirjoitusta elokuvaan ei kirjoitettu, vaan ohjaaja yhdessä Petri Karran kanssa loi väljän tapahtumarungon, jota näyttelijät sitten toteuttivat tuntematta tarinan lopputulosta tai toistensa osuutta siinä.

Näyttelijäkeskeisen metodinsa esikuvaksi Kaurismäki on maininnut 1960 - 70 -luvuilla vaikuttaneen amerikkalaisohjaaja John Cassavetesin.

Elokuva on palkittu muun muassa Tallinnan elokuvafestivaaleilla ja Monterreyn kansainvälisillä filmifestivaaleilla Meksikossa.

Ohjaus: Mika Kaurismäki Käsikirjoitus: Mika Kaurismäki ja Petri Karra Rooleissa: Kari Heiskanen, Pertti Sveholm, Timo Torikka, Irina Björklund ja Tommi Eronen.

 

Suosittele199 Suosittelee

Kommentit

lauantaina 31.12.2011

Kiitos upeasta elokuvasta!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä