Kotikatsomo: Vuosaari

Julkaistu torstaina 13.03.2014 12 14

Iiris (Laura Birn) on Vuosisaari-elokuvassa sekakäyttäjä.

TV1 sunnuntaina 30.3.2014 klo 21.05, uusinta maanantaina 31.3. klo 22.20

Yle Areenassa 7 päivää

Aku Louhimiehen ohjaama Vuosaari (16) on elokuva suomalaisesta rakkaudesta vuonna 2011. Se on tarina ihmisistä, jotka etsivät rakkautta ja hyväksyntää hinnalla millä hyvänsä.

Louhimiehen tyylille uskollisesti Vuosaari-elokuvassa on karua realismia ja synkkää suomalaista sielunmaisemaa, mutta myös toivo paremmasta, joka auttaa päähenkilöitä selviytymään elämässä eteenpäin.

Vuosaari kuvaa episodielokuvan keinoin yhtä talvista viikkoa, jolloin kaikki elokuvan henkilöt kohtaavat jotain peruuttamatonta.

 

Kuka näkisi ja koskettaisi?

Elokuvan henkilöt elävät yhteiskunnassa, missä sosiaaliset paineet ovat korkealla ja arjen paineet luovat ympärilleen salaisuuksien vyyhdin.

Ihmiset eivät ole täydellisiä, vaan heikkoja ja eksyksissä, mutta heitä ajaa sama tarve tulla rakastetuksi, nähdyksi ja kosketetuksi. Ihmiset eivät kohtaa toisiaan ja he saattavat satuttaa toisiaan, mutta taustalla toivo elää.

Rooleissa nähdään Laura Birn, Mikko Kouki, Matleena Kuusniemi, Make Deogracias Masomi, Robert Sean Pertwee, Alma Pöysti, Amanda Pilke, Jasper Pääkkönen, Pekka Strang ja Sulevi Peltola.

Käsikirjoitus Mikko Kouki, Niina Repo ja Aku Louhimies. Ohjaus Aku Louhimies. Tuotanto: First Floor Productions & Edith Film, Suomi 2012.

 

Muualla verkossa:

Vuosaari

 

Suosittele14 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 30.03.2014

Näin ala arvoista katsottavaa en ole pitkään aikaan nähnyt, kuin tämä Vuosaari, pelkkää kiroilua ja naimista. Tämänkaltaisia elokuvia en halua nähdä maksavana katsojana tekevisiosta. Mikä tarkoitus on tehdä tällaista sontaa.

terveisiä tekijöille

sunnuntaina 30.03.2014

Täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Olis voinut jättää näyttämättä ja tekemättä!

sunnuntaina 30.03.2014

Kyllä uskomattoman huono elokuva-kuka tämän maksaa. Karukoski varmisti rahoituksen, kun laittoi nimeksi Vuosaari. Kaikki vuosaarelaiset kävi katsomassa nimen takia kurjuudelle kuorrutettua mitättömyyttä. Kyllä kaveri voisi siirtyä töihin, joissa muut sanoo mitä tehdään. Varsinainen pellehyppy koko elokuva.

sunnuntaina 30.03.2014

Ohjaaja on kyllä Louhimies. Hyvä elokuva. Varmasti suomalaista ahdistaa, kun näytetään rankkaa elämää ja henkilöt puhuvat suomea. Tulee lähelle, eikä pääse pakenemaan mihinkään englanninkieliseen fiktioon. Hei, tämähän kertoo Suomesta ja meistä kaikista. Yhdellä asuu huumehörhöjä naapurissa, yksi tietää koulukiusatun, yksi kulissiavioliiton ja niin poispäin. Kyllä tämä kertoo ihan elävästä elämästä.

sunnuntaina 30.03.2014

Vau, minä pidin. Kiitos Ylelle, minun mielestä tällaisessa teoksessa apurahat yms. ovat menneet oikeaan osoitteeseen. Elokuvasta todella näki, että siihen oli laitettu todella työtunteja koko porukan voimalla.

Minua tämä elokuva kosketti henkilökohtaisesti. Kiitos tekijöille ja muuten mukana olleille. Fanitan Yleä tällaisen ammattimaisen taiteen vuoksi. Vautsi.

maanantaina 31.03.2014

Minä näin tämän Vuosaari elokuvan nyt ensimmäisen kerran. Minä en oikein pitänyt siitä, sillä se oli
oikein inhorealistinen. Minä en tykkää katsella ja kuunnella elokuvia, joissa kiroillaan paljon, näytetään huonoa seksiä (niinkuin suomalaisissa elokuvissa yleensä) en pidä väkivallasta, mutta
kaikkein vähiten siitä, jos pieniä lapsia kohdellaan huonosti, se on sydäntä raastavaa katsottavaa.
Varsinkin tässä elokuvassa, oli yksinhuoltaja äiti enkelikiharaisen pikkupojan kanssa, jolla oli ihana
iso Max-koira. Tämä yksinhuoltaja äiti oli niin kovan ja kylmäkiskoisen tuntuinen, hänellä oli kai alkoholiongelmakin. Hänen pieni suloinen poikansa joutui olemaan paljon yksin, mutta hän osasi
rakastaa Max-koiraansa ja sai siitä lohtua yksinäiseen elämäänsä. Mutta pojan äiti halusi päästä koirasta eroon ja meni tappamaan koiran, välittämättä ollenkaan pienen pojan tunteista ! Miten kovia ja julmia jotkut ihmiset voivat olla omia läheisiään kohtaan...
Muistan, kuinka itse lapsena ja teini-ikäisenä itkin hartaasti kaikki omien lemmikkieläinten kuolemat.
Jossain väitettiin tämän elokuvan olevan toiveikas, mutta minä en nähnyt siinä kyllä mitään toivoa.

maanantaina 31.03.2014

Katsoin kymenen minuuttia ja painoin telkkarin kiinni.
Tosin osasin jo ennalta odottaa, että elokuva olisi tälläinen ankeuden epärealistinen sekasikiö.
Ei kiitos.
En viihdy tuollaisen parissa.

maanantaina 31.03.2014

Vuosaari on muuten kaunis kaupungin osa.
Elokuva antaa kuvan rumasta, likaisesta epäviihtyisästä ..

Roskiin kuuluva tekele.

tiistaina 01.04.2014

Harvinaisen hyvä elokuva suomalaiseksi, ohjaus teki tunnelman että olisit aivan vieressä sivusta katsojana tapahtumissa. Elokuvan jokainen elementti toimi - loistavaa jälkeä. Nousi mielestäni yhdeksi parhaaksi suomalaiseksi elokuvaksi kautta aikojen.

keskiviikkona 02.04.2014

Ahdistava...tuli vaan paha olo

sunnuntaina 06.04.2014

Paras suomalaisen elämänmenon fiktiivinen dokumentti mitä pitkiin aikoihin on tehty!! Kiitos! Roolisuoritukset hienoja..lapsinäyttelijät taitavia! Tätä elämä on..kaiken kauneuden,hyvyyden ja ulkokultaisuuden ohella. Vuosaari leffa herättää näkemään mitä ympärillä on.

sunnuntaina 06.04.2014

Kiitoksia tästä Ylelle ja leffan tekijöille. En ole aikoihin nähnyt näin vaikuttavaa elokuvaa, ja vieläpä kotimaista tekoa olevaa, oikea Finland Beauty. Tästä pitäisi tehdä sopiva kooste ala- ja yläkoulujen vanhempainiltojen opetusohjelmistoon, jos joillakin on vielä epäselvää, miksi lapset ja nuoret voivat monin paikoin huonosti. Viiltävää aikalaiskuvausta, jossa lopussa onneksi oli valo voittamassa - pelkäsin meinaan kaikille huonosti käyvää loppua. Näyttelijäin työ oli huippuluokkaa, niin ammattilaisilla kuin lapsi- ja nuorisonäyttelijöillä, Tässäpä leffa, joka opettaa arvostamaan omaa pientä , vaatimatonta ja rauhallista elämänmenoa.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä