Erilainen tangokonsertti

Julkaistu torstaina 22.12.2011 4 117

Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreitä tangoja kuullaan uusina ja yllättävinä versioina.

TV1 lauantaina 31.12. klo 19.05 - 20.30

YLE Areenassa 30 vuorokautta

Konserttiyleisön kestosuosikki, lauluyhtye Club For Five sekä jazzorkesteri UMO tarjoilevat takuulla tuoreita ja yllättäviäkin versioita suomalaisten rakastamasta tangomusiikista.

Helsingin Musiikkitalossa 22.9.2011 taltioitu Erilainen tangokonsertti on kunnianosoitus Unto Monosen ja Toivo Kärjen musiikille

 

Tangoille uusia kaikuja

Kun näitä kansakunnan kollektiiviseen muistiin tallentuneita melodioita pöyhivät lauluyhtye ja big band, löytyy tutuillekin sävelille aivan uusia kaikuja.

Tango taipuu yllättävän moneen: elokuvasäveliin, jazziin, discoon, salsa-parodiaan, fadoon – ja totta kai myös suomalaisten rakastamaan heviin.

Sovituksia ovat tehneet muun muassa Pessi Levanto ja Matti Kallio.

 

Mikä on tangon taika?

Ohjelmassa piipahdetaan myös Club For Fiven treenikämpällä. Laulajat jutustelevat musiikin tekemisen arjesta ja valottavat konsertissa kuultavien sovitusten taustaa. Mikä onkaan tangon taika?

Lauluyhtye Club For Fiven ja jazzorkesteri UMO:n Erilainen tangokonsertti -kiertue saavutti suursuosion konserttisaleissa eri puolilla Suomea tänä vuonna.

Club For Five: Maija Sariola, Eeppi Ursin, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi UMO kapellimestarinaan Kari Heinilä.

TV-taltion ja inserttien ohjaus: Elina Heiskanen. Tuottaja: Klaus Pylkkänen. Musiikin äänitystuottaja: Veli-Pekka Heinonen.

 

Suosittele117 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 26.12.2011

TV1 lauantaina 31.12. klo 19.05 - 20.30

lauantaina 31.12.2011

Olin lokakuussa konsertissa Erilainen tangokonsertti
ja odotin näkeväni sen televisiosta tai ainakin suurimman osan 31.12 ohjelmatietojen perusteella.
Konsertti oli vain tynkä, suurin osa haastatteluja.
Oli todella surkeaa ja ammattitaidotonta editointia, pilattiin loistava konsertti.
Haastatteluosuus olisi pitänyt olla erillisessä ohjelmassa.
Ohjelmantekijöiden syytä hävetä.

lauantaina 31.12.2011

Kun ei A capella - musiikki innosta ja sitä on koko joulun ajan soitettu niin alkaa todella kaivata vanhanaikaista ihan tavallista musisointia. Tää UMO valitettavasti minusta vaikutti vähän samanlaiselta kuin pikkujoujen tempaukset aamutunneilla, joista ei selvinpäin olevat ole kauhean kiinnostuneita. Ja kuka on oikeasti kiinnostunut siitä juttelusta, miten joku kappale tehtiin. Tai ehkä jossain dokumenttiohjelmassa 30 vuoden päästä, jos yhtye on vielä silloin koossa tai sillä on ollut valtava menestys.
Kuulin kuitenkin Amadeus Lundbergin aivan mahtavan esiintymisen Sinitaivas-konsertissa, mutta vaikea on ymmärtää, miksi hänen lahjojaan ei käytetä mediassa. Kertakaikkiaan aivan ainutlaatuinen laulaja.

Ainoa capella-laulu, jossa korvat eivät särkyneet, oli Saima Hyökin sovittama lauluyhtye Viiden Sinivuorten yö jouluaattona.

keskiviikkona 04.01.2012

Todella yllättävää. Tuollaista ei kuulla ikinä ainakaan Tangomarkkinoilla.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä