Itse asiassa kuultuna: Arvo Salo

Julkaistu keskiviikkona 13.07.2011 0 155

Arvo Salo oli yhteiskunnallisen vaikuttamisen kymmenottelija.

TV1 sunnuntaina 24.7. klo 15.00

TV1 muistaa äskettäin kuollutta professori Arvo Saloa uusimalla haastattelun Itse asiassa kuultuna: Arvo Salo. Arvo Tuomisen haastattelussa Arvo Salo kertoo muun muassa nuoruudestaan, toiminnastaan politiikassa ja työstä kirjailijana.

 

"Mitä emme tahdo..."

Merikarvialaisen työläisperheen poika tuli alle 20-vuotiaana töihin Helsinkiin Katajanokalle. Nuori mies opetteli käyttämään raitiovaunua ja harjoitteli slangin ja teki töitä.

1960-luvun alussa Ylioppilaslehden päätoimittaja Arvo Salo siirtyi Honkaliiton toimistoon. Ohjelmassa hän kertoo mm. noottikriisin ajasta.

Lapualaisoopperan teesi oli "Mitä emme tahdo, sitä emme tee". Pari vuotta myöhemmin opiskelijat valtasivat Vanhan ylioppilastalon ta kuten Arvo Salo itse sanoo: ylioppilaat valtasivat oman talonsa.

 

Yhteiskunnallinen moniottelija

Arvo Salo putosi eduskunnasta 1970-luvun alussa, mutta kirjoittajan työ orasti, ja pian hän kirjoitti useimpiin Suomen lehtiin. Kesti vuosia, ennen kuin hän palasi Arkadianmäelle.

Arvo Salo, sunnuntailapsi, pyhäkoulun priimus, Ylioppilaslehden päätoimittaja, Lapualaisoopperan luoja, runoilija, kirjailija ja taiteilijaprofessori. Lahjakas monitoimimies ihastutti ja vihastutti.

Yhteiskunnallisen kymmenottelun kruunaamaton mestari pysyi vallan kahvassa mm. kaupunginvaltuutettuna, kansanedustajana ja ministerinä.

Ohjelman edellinen esitys oli toukokuussa 2002.

 

Muualla netissä:

YLE Uutiset: Arvo Salo on kuollut

Elävä arkisto: Arvo Salo

 

 

Suosittele155 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä