Kansallisbaletin 90-vuotisjuhlagaala

Julkaistu tiistaina 24.01.2012 4 155

Balettigaalan juontavat Liisa Vihmanen ja Janne Koskinen.

TV1 sunnuntaina 29.1. klo 10.00 - 20.30

YLE Areenassa 30 päivää

Kansallisbaletti juhlistaa 90 vuottaan loisteliaalla juhlagaalalla. Helsingin oopperan päänäyttämöllä nähdään kaikki Kansallisbaletin tanssijat upeissa baletti- ja nykytanssinumeroissa.

Gaalan ohjelma koostuu kohtauksista baletin keskeisistä merkkiteoksista niin viime vuosilta kuin vuosikymmentenkin takaa.

 

Klassikoita ja uutta balettia

Juhlaohjelmassa on katkelmia tunnetuista balettiklassikoista kuten Joutsenlammesta ja Don Quijotesta, sekä nykypäivän uusista balettiteoksista, kuten Alexei Ratmanskyn Anna Kareninasta ja Kenneth Greven Scheherazadesta.

Nykytanssin huipuista mukana ovat muun muassa Ohad Naharinin Minus 7, Johan Ingerin Walking Mad ja Jorma Elon Suite Murder.

Suomalaisen tanssihistorian käännekohdista nähdään ikimuistoisia katkelmia: 1950-luvulta kohtaus baletista Pessi ja Illusia, 1970-luvulta Tuonelan joutsen baletista Lemminkäinen ja katkelma teoksesta Seitsemän veljestä sekä 1980-luvulta soolo teoksesta Ballet Pathetiqu.

 

Tähtitanssijoita vuosien varrelta

Ohjelmassa haastateltavina ovat muun muassa Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve, Kansallisbaletin entinen ensitanssija ja johtaja Doris Laine, tanssija/tanssiopettaja Ulrika Hallberg, tanssija/koreografi Jorma Uotinen, tanssija/tanssiopettaja Maj-Lis Rajala sekä baletin ensitanssija Jani Talo, baletin solistitanssija Tiina Myllymäki ja tähtitanssija Minna Tervamäki.

Helsingin oopperatalossa lauantaina 28.1. kuvattavasta juhlagaalasta nähdään muun muassa seuraavat numerot: Etydit (Lander - Czerny), Joutsenlampi (Petipa, Greve -Tshaikovski), Pessi ja Illusia (Koskinen - Sonninen), Seitsemän veljestä (Kuusela - Ojanen), Suite Murdet (Elo - Herrmann), Minus 7 (Naharin), Don Quijote (Bart - Minkus), Walking Mad (Inger - Ravel), Anna Karenina (Ratmansky - Štšedrin), Etydit (Lander -Czerny) ja Finaali.

Tuotanto: Klaus Pylkkänen, YLE Kulttuuri 2012.

 

Suosittele155 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 29.01.2012

miksi en voi nähdä/katsoa Kkansallisoopperan 90 vuotisjuhlatapahtumaa tietokoneelta suoranalähetyksenä, vaikka sivustoilla lukee: koko maailma (katsottavissa)ohjelmasvulla tiedoitus:ei katseluoikeuksia.
onko mitään mahdollisuutta voida nähdä tämä lähetys, vaikka myöhemmin?

maanantaina 30.01.2012

Miksi gaala ei näy areenassa?

maanantaina 30.01.2012

Gaala ei näy areenassa vaikka ohjelmasisvulla sanotaan että se on on yle areenassa 30 päivää. Areenassa taas todetaan että ohjelmaa ei löydy.
Miksi näin?
Helene

maanantaina 30.01.2012

Gaala näkyi verkossa ja näkyy nyt Areenassa

Kansallisbaletin 90-vuotisjuhlagaala lähetettiin television lisäksi netissä. Lähetystä pystyi seuraamaan kaikkialla maailmassa. Kyseessä saattoi olla tilapäinen virhetilanne, jonka todentaminen näin jälkikäteen on vaikeaa.

Gaala on nyt katsottavissa YLE Areenassa osoitteessa:
http://areena.yle.fi/video/1327928792223

Pahoittelen viivästymistä!

Päivi
Verkkotoimittaja

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä