Konepajan sielunmessu

Julkaistu keskiviikkona 03.11.2010 0 142

Sielunmessun solisteina ovat Petteri Salomaa (basso), Topi Lehtipuu (tenori), Wivan Fagerudd (altto) ja Anu Komsi (sopraano).

TV1 lauantaina 6.11. klo 9.05

TV1 esittää pyhäinpäivänä Hannu Kamppilan televisioteoksen Michael Haydnin Requiemistä.

Pyhäinpäivä on vainajien muistamisen aikaa, mutta se sopii myös itse kutakin kohdanneiden menetysten ja surujen mietiskelyyn. Konepajan sielunmessussa onkin viittauksia ihmiskohtaloihin ja luonnonkatastrofeihin. Ohjelma kuvattiin entisessä teollisuushallissa.

Elämän päättyminen on ihmiselle ikiaikainen mysteeri. Vuosisatojen kuluessa sadat säveltäjät ovat säveltäneet teoksia sielunmessun teksteihin. Monet niistä ovat orkesterikirjallisuuden perusteoksia.

Michael Haydnin Requiem vuodelta 1771 on eräs kiinnostavimmista. Haydnin ystävä Mozart tunsi tämän teoksen säveltäessään myöhemmin omansa, josta tuli sitten maailman tunnetuin requiem.

Radion sinfoniaorkesteria ja Helsingin kamarikuoroa johtaa kapellimestari Andres Mustonen. Solisteina esiintyvät Anu Komsi (sopraano), Wivan Fagerudd (altto), Topi Lehtipuu (tenori) ja Petteri Salomaa (basso).

Tv-ohjaaja Hannu Kamppila, kuvaussuunnittelija Mika Paavilainen, musiikkitarkkailija Samuli Liikanen, lavastaja Anu Maja, tuottaja Osmo Tapio Räihälä. Ohjelma on Ylen ja Arte-kanavan yhteistuotanto.

 

Pyhäinpäivän messu Kuopiosta

TV1 lauantaina 6.11. klo 10.00

Pyhäinpäivän messussa Kuopion tuomiokirkossa saarnaa piispa Wille Riekkinen, joka myös vihkii uusia pappeja töihinsä. Messussa lauletaan virret 111, 141, 146, 145. Kuopion tuomiokirkon kamarikuoro esiintyy.

 

Suosittele142 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä