Rajaton - Laulu valolle

Julkaistu tiistaina 30.03.2010 0 159

Lauluyhtye Rajattoman tähdittämä musiikkielokuva on kuvattu Kolilla ja Pielisellä.

TV1 perjantaina 2.4. 18.20

Rajaton - Laulu valolle kertoo pääsiäisen tarinan lauluyhtye Rajattoman musiikin sekä Kolin kansallispuiston ja Pielisen huikeiden maisemien kautta.

Koli on vaarojen kansallispuisto. Kansallistaiteilijoiden näköalapaikat, valkoiset kvartsiittikalliot, erämainen Pielinen, kaskitulet ja perinnemaisemat tekevät Kolista ainutlaatuisen kuvauspaikan myyttejä ja tarinoita soveltavalle elokuvalle.

Elokuvan kohtauksissa muun muassa kahlataan kansallispuiston saaren rannassa, raivataan kaskimetsää, hyräillään jyrkänteen reunalla ja ajaudutaan hyistä jokea pitkin tervaveneessä.

Rajattoman musiikki on saanut vaikutteita rocklyriikasta, pohjoisesta mytologiasta, kansanperinteestä sekä eurooppalaisesta kirkkomusiikista. Nämä elementit näkyvät myös elokuvan käsikirjoituksessa ja puvustuksessa.

Ohjelmassa esitettävät laulut on valittu lauluyhtye Rajattoman levyiltä Boundless, Nova, Sanat, Kevät sekä Out of Bounds.

TV1 esitti elokuvan ensikertaa vuonna 2007, joka oli Rajaton-yhtyeen kymmenvuotisjuhlavuosi.

Ohjaus: Varpu Kuusela, Käsikirjoitus ja tuotanto: Virpi Tissari-Simola. Tuotantoyhtiö: Kynä ja kauha Productions Oy, yhteistyössä YLEn kanssa 2007.

 

Suosittele159 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä