Virsistä viisi

Julkaistu tiistaina 27.10.2009 4 163

Pelle Miljoona tulkitsee virren Hyvyyden voimaan.

TV1 arkisin 27. - 30.12.2011 klo 18.30 - 19.00

YLE Areenassa 30 päivää

Viitenä iltana TV1:ssä veisataan virsiä. Tunnetut muusikot sovittavat ja esittävät uuden tulkinnan tutuille virsille. Yleisö voi tietysti osallistua lauluun.

Ohjelmasarjan johtoajatuksena on, että virsi kuuluu kaikille ja elää ajassa. Niinpä esittäjät ja sovittajat tulkitsevat virsiä kukin omalta taustaltaan.

Virtensä esittävät muun muassa Pelle Miljoona, Juha Tapio, Maarit ja Sami Hurmerinta sekä Signmark.

Sarja on esitetty edellisen kerran TV1:llä marraskuussa 2009.

 

Mualla netissä:

Virsistä viisi

 

Suosittele163 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

tiistaina 03.11.2009

Joskus virrestä ei saa selvää, kun se on uudelleen sovitettu. Virret ovat toki tulleet tutuiksi jo peruskoulussa. Virsistä viisi on jännittävä.

tiistaina 03.11.2009

Kiitos ohjelmasta Virsistä viisi.Tällaista ohjelmaa olenkin kaivannut.Hyvää jatkoa ohjelmalle ja toivottavasti saamme nauttia tätä pitkälle eteen päin.

sunnuntaina 22.11.2009

Näin vasta nyt uusintana esitetyn viime sunnuntaisen Virsistä viisi-ohjelman.Olen tähän saakka pitänyt siitä,mutta nyt,kun kuoro koostui melkein kokonaan naislaulajista,en pitänyt siitä ollenkaan.En voinut edes katsoa sitä koko aikaa,vaan käänsin muualle.Valitettavasti naisäänet mielestäni eivät sovi virsiin,kuten miesäänet,mutta ennen muuta häiritsee naisten teennäinen esiintyminen.Näin on mielestäni aina.Naisten täytyy "esiintyä",tuoda esille itseään,eikä tässä tapauksessa ,virren sanomaa.
Vertaan esim.Samuli Edelmanin esityksiin,jotka ovat karuja ja koruttomia,ja sen tähden puhuttelevia.Vanhat virret ja niiden ikiaikainen sanoma,ei kaipaa muuta kuin antautua virren vietäväksi.

sunnuntaina 29.11.2009

Virsistä viisi -ohjelma on uudenlainen ja visuaalisesti (taustakankaat) moniulotteinen musiikkiohjelma. Toteutus tosin on paikoin epätasainen ja ohjaus välillä haparoivaa, mutta solistien esittämät sovitetut virret ovat vahvoja ja vaikuttavia esityksiä. Kuoro sensijaan ihmetyttää: mikä porukka tämä oikein on, joka veisaa karikatyyrisen laahaavasti tai kiirehtii virsiä läpi niihin lainkaan keskittymättä. Ohjelma olisi tasapainoisempi, jos mukana olisi ollut joku hyvä ammattilaiskuoro, tai kirkkokuoro, jonka veisuussa kuulisi läsnäolon, ilon ja lohdutuksen. Näistä mainituista puutteista huolimatta hieno ja tuore kokonaisuus suomalaisille yhteisestä kulttuuriperinnöstä! Kiitos tekijöille!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä