Seitsemäs taivas saapuu TV1:lle

Julkaistu maanantaina 27.08.2012 7 146

Kirjailija Katja Kettu pohtii, mistä syntyy ihmisessä kyky hyvyyteen kaikkein epätoivoisimmillakin hetkillä.

TV1 perjantaisin alkaen 7.9. klo 22.00 - 22.50
Jaksokohtaiset tiedot juttuarkistosta

Yle Areenassa vuoden ajan

Kun kirjailija Katja Kettu oli pieni tyttö, uskonnonopettaja päätti seisottaa häntä luokassa niin kauan, että tyttö suostuisi laulamaan virsiä. Ei auttanut seisotus. Katja ei laulanut. Kotona oli sanottu, että elä laula ja Katjalla oli myös oma kova tahto.

Ei ihme, että Katja Ketusta tuli punkkari ja anarkisti teini-iässä. Hän osallistui Göteborgin EU-vastaisiin mielenosoituksiin ja sai poliisin pampusta niin kuin monet muutkin. Kiltin tytön rooli tuntui ahtaalta, punk-bändin solistina sai oppia huutamaan kovaa ja korkealta.

Katja Kettu on vieraana Seitsemännen taivaan lähetyksessä perjantaina 21.9.

 

Katupojasta kirurgiksi

Syksyn ensimmäisessä ohjelmassa vieraana oli kirurgi, menestynyt yrittäjä Christer Lybäck. Hän istui Kakolassa jo 21-vuotiaana, moninkertaisena rikoksenuusijana. Ympäristö piti häntä toivottomana tapauksena.

Hagiksen kundi ei antanut periksi, ei hyvässä eikä pahassa vaan oli "valmis menemään läpi vaikka minkälaisen stebarin". Mutta raudanluja tahtokaan ei riittänyt, apuun tarvittiin eristyssellissä murtunut sydän ja toisten ihmisten taikapiiri.


Joukkuehengellä kasvatetut

Toisen ohjelman vieraana perjantaina 14.9. olivat isä ja poika, Ilkka ja Ville Turkka, jotka tekivät sen mistä presidentin syrjäytymistyöryhmä vasta haaveilee.

He perustivat yli 15 vuotta sitten oman jääkiekkojoukkueen, jonka helläntiukassa syliotteessa häiriköiksi leimatuista pojista kasvoi koulunsa käyneitä kansalaisia.

Mikä on vikana yhteiskunnassa, jossa häirikköpojat hylätään moneen kertaan: koulu rankaisee erottamalla, vanhemmat hylkäämällä ja yhteiskunta lyömällä hanskat tiskiin? Työryhmiä riittää Suomessa joka lähtöön mutta sitoutuneista, välittävistä aikuisista on kova pula.

 

Miten selvitä elämästä?

Seitsemäs taivas vaihtaa kanavaa ja siirtyy TV1:n perjantai-iltaan. Ohjelmasarjan syksyn teemoissa on yksi yhteinen nimittäjä. Miten selvitä elämästä, jonka käsikirjoitus menee kerralla uusiksi? Onko olemassa yhtä oikeaa vastausta vai onko jokaisen pakko löytää oma selviytymisreseptinsä?

 Maarit Tastulan luotsaamassa keskustelusarjassa yksilön ja yhteiskunnan tarinat kietoutuvat toisiinsa tuttuun tapaan: älyä ja tunnetta samassa pakkauksessa.
 

Syksyn vieraita:


7.9. vieraana Christer Lybäck

14.9. vieraina Ilkka ja Ville Turkka

21.9. vieraana Katja Kettu

28.9. vieraana Maarit Korhonen

 

Suosittele146 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 07.09.2012

Onko nämä uusia jaksoja?? Ainakin tämän Lybäckin olen mielestäni nähnyt - viime vuonna?

perjantaina 07.09.2012

Tuntuu tutulta. Viheliäistä että ohjelmatietoihin ei merkitä tietoja uusinnoista.

perjantaina 14.09.2012

Loistavaa!

Hienoa, että on kerrankin tälläinen aihe josta saa inspiraatiota pyrkiä kohti parempaa elämää!

perjantaina 14.09.2012

Minua kiehtoo edelleen tuo ohjelma, vaikka se onkin vaihtanut kanavaa. Lybäckin katsoin vanhempien kanssa yhdessä.

perjantaina 14.09.2012

Ville ja Ilkka Turkan työ nuorten valmentajina ja kokonaan asialle omistaumisesta on todella suuriarvoista ja kunnioitettavaa.

Sydämellinen kiitos heille siitä ja syvä kunnioitus.

sunnuntaina 16.09.2012

Näyttää tulleen tiensä päähän Maarit Tastulan keskustelu-ohjelma! Suurta myötähäpeää herättänyt ja erittäin kiusallista katsottavaa oli kirkkoherran parku ja kyyneleet. On vaikea uskoa, että näin herkät henkilöt kuin Ville ja Ilkka Turkka ovat tehneet mitä kyynelehtien kertoivat tehneensä!
Ja miksi näitä hyviä tekoja pitää tulla televisioon mainostamaan? Ohjelma herätti paljon enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia.
Kyseinen ohjelmaformaatti ärsyttää ja Maaritin hymyilevä, nyökyttelevä empaattisuus on rasittavaa.
Yhtäkään kriittistä kysymystä hän ei haastateltavilleen esitä. Ei ole moinen hyyssääminen mediassa tätä päivää. Jos Maarit jatkaa, ottakoon edes vähän oppia mm. Susanne Päivärinnan reippaasta, kaiken kyseenalaistavasta tyylistä!

perjantaina 05.10.2012

Kommenttini koskee ohjelmaa 5.10. Tämä sinänsä järkevä ja potilaisiinsa paneutuva neurologi vahvistaa ennakkoluuloja psykiatrisia potilaita kohtaan kertoessaan, että potilas on tyytyväinen keskusthermostotuumoriin, joka todistaa, että hän ei ole "hullu". Se "hulluus", eli psykoottinen oireilu ei ole arvottomampaa, vaikka syynä ei olisikaan neurologinen sairaus. Potilas ei ole sairauttaan valinnut, olipa se etiologialtaan neurologinen tai psykiatrinen.

Esa Paappanen
Psykologi

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä